Adm. direktør Carl Christian Sibbern i Olimb Group.
Adm. direktør Carl Christian Sibbern i Olimb Group.

Olimb permitterer

13 operatører i Olimb Rørfornying AS, og tre ansatte med stabsfunksjon i Olimb Group AS, har fått permitteringsvarsel. Den direkte årsaken er manglende ordreinngang fra offentlig sektor.

Publisert Sist oppdatert

Den alvorlige situasjonen for dette segmentet i Olimb Group får ingen innvirkning på driften i andre deler av konsernet.

- Ordretilgangen i privat sektor er meget god både på vann og avløp, og det er også en meget positiv utvikling for Olimb Offshore AS, Olimb Anlegg AS og i de nye geografiske markedene, opplyser adm. direktør i Olimb Group, Carl Christian Sibbern.

Olimb Rørfornying AS har lagt inn anbud på en rekke store og noe mindre offentlige prosjekter den siste tiden, men markedslederen innen gravefri rørfornying i Norge har ikke klart å konkurrere på pris i flere større VA-prosjekter. Selskapet har også unnlatt å delta i konkurranse om offentlige oppdrag fordi utformingen av selve anbudene, og kvalitetskravene til metode og produkter, har vært for dårlig ifølge Olimb-selskapet.

- En rekke ledningseiere - i de fleste tilfellene kommuner - ser kun på totalpris for et anlegg, uavhengig av metoder og produkter som er valgt. Vi kan redusere våre priser, men vi ønsker ikke å gå på akkord med kvaliteten som Olimb er kjent for. Vi har bygget merkevare i 55 år innen dette fagfeltet. Vi arbeider i en bransje der alle seriøse aktører er enig om at en offentlig avløpsledning skal holde i 100 år. Da må vi levere kvalitet i alle ledd, fra produksjon til utførelse, sier Carl Christian Sibbern.