Nå får NLF-medlemmer 15% rabatt på de 17 veikroene som er med i sammenslutningen «Utvalgte Spisesteder». Ett av dem er Morten's Kro på Gjelleråsen i Akershus (bildet).
Nå får NLF-medlemmer 15% rabatt på de 17 veikroene som er med i sammenslutningen «Utvalgte Spisesteder». Ett av dem er Morten's Kro på Gjelleråsen i Akershus (bildet).

NLF får rabatt hos Utvalgte Spisesteder

Norske lastebilsjåfører skal motiveres til å velge sunnere mat og samtidig få hvilepauser av bedre kvalitet.

Publisert Sist oppdatert

Fellesskapet Utvalgte Spisesteder med sine 17 veikroer og Norges Lastebileier-Forbund med sine 3 000 medlemsbedrifter og 15-20 000 sjåfører har inngått en avtale som gir sjåførene 15 prosent rabatt på alle hovedretter på spisestedene rundt omkring langs norske stamveier.

Bakgrunnen er ønsket fra Norges Lastebileier-Forbund (NLF) om å hjelpe yrkessjåførene til å velge et bedre kosthold. De har en krevende hverdag på ofte dårlige veier og er nødt til å forholde seg til strenge regler om pauser og annet som andre yrkesgrupper er fritatt for.

Bedre trafikksikkerhet

- Det har lett for å bli mer enkel mat med raske karbohydrater enn godt er, og vi registrerer at dette er et økende helseproblem. NLF ønsker at sjåførene skal få muligheten til å variere i større grad og velge mer energirik mat som varer lengre. Iallfall bør de kunne innta ett sitt-ned-måltid om dagen og puste skikkelig ut. Det gir bedre helse og høyere trafikksikkerhet, noe både sjåførene, våre medlemmer og hele samfunnet er tjent med, sier markedsdirektør Kjell Olafsrud i NLF.

- Mange lastebilsjåfører tar en pålagt eller frivillig pause på våre veikroer; vi vet at mange har sitt favorittstoppested. Men andelen bør kunne økes betydelig, sier daglig leder i Utvalgte Spisesteder, Per Lauritz Lien.

Verken han eller veikroene påstår at de serverer helsekost, men den sunne og velsmakende tradisjonsmaten som veikroene tilbyr er, ifølge Lien, mye bedre enn pølser og hamburgere. I tillegg får sjåførene muligheten til å sette seg ned i liten stund istedenfor å sluke ei pølse i førerhuset.

Bedre helse

- Avtalen med Utvalgte Spisesteder er helt i tråd med våre målsettinger, som blant annet er å gi sjåførene mindre stress og bedre pausekvalitet, øke trafikksikkerheten, redusere sykefravær og vise samfunnsansvar, sier Olafsrud i NLF.

Forbundet vil be sine medlemsbedrifter om å drive aktiv og kontinuerlig påvirkning av sine sjåfører for å benytte seg av rabatten og gi seg selv gode hvilepauser med energi-riktig mat. Markedsdirektøren har stor tro på at bevisstheten blant medlemmene på dette området er høy, og at avtalen vil få god effekt.