MEF i strupen på Solvik-Olsen

GARDERMOEN (AT.no) MEF-styreformann Arnstein Repstad gikk rett i strupen på Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen da han åpnet årets Anleggsdagene på Gardermoen tirsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

- Det er meget negativt at dieselavgiften økes med 81 øre pr. liter. Flere politikere er ikke klar over hva de har vært med på, men vi merker dette, sier Repstad som representerer ca. 2000 entreprenører som styreformann i Maskinentreprenørenes Forbund.

Han la også til at de permitteringsordningene som gjør det mer kostbart for bedriftene å permittere i dårlige tider, er svært bekymringsverdig for entreprenørene.

Det vil være en overdrivelse å hevde at Samferdselsministeren fikk svetteperler i pannen mens hans hørte på Repstad, men det er ingen tvil om at han la godt merke til budskapet.

- Jeg følte allerede før jeg kom inn i bygget at dere er veldig opptatt av mineraloljeavgiften, åpnet han med da han fikk ordet.

Solvik-Olsen (Frp) sier avgiften er kommet gjennom etter behandling i Stortinget, og ikke som et ønske fra mindretallsregjeringen Høyre-FrP.

- Men vi må akseptere at andre partier har dette som hjerteavgift, dette på grunn av klimaavgiften for å få ned CO2-utslippet. Avgiften kom nok mest med tanke på fyringsoljen, og noen politikere tror kanskje at dere vil være litt lettere på gassen når dieselen blir dyrere. Jeg tror ikke det er så enkelt, men når dette er vedtatt i Stortinget må vi være lojale i forhold til å gjennomføre den. Avgiften fikk stor oppslutning fra partiene som ikke sitter i regjeringen, la han til.

På kort sikt får avgiften utslag på bunnlinjen til entreprenører som allerede har inngått kontrakter, og på lang sikt påpeker samferdselsministeren at dette vil bety at regningen kommer tilbake til regjeringen i form av høyere tilbud fra entreprenørene når der regnes på pris.