Innehaver av Shell/7-Eleven på Kløfta, Bernt Rognlien, ved rekken av maskiner han leier ut. Til våren blir denne rekken lengre.
Innehaver av Shell/7-Eleven på Kløfta, Bernt Rognlien, ved rekken av maskiner han leier ut. Til våren blir denne rekken lengre.

Leier ut maskiner fra bensinstasjon

Dette er et sjeldent syn i Norge; En bensinstasjon som leier ut gravemaskiner. Om noen år kan det være vanlig hvis flere stasjonseiere blir klar over mulighetene.

Publisert Sist oppdatert

Eier av Shell/7-Eleven Kløfta i Akershus, Bernt Rognlien, investerte i tre Kubota minigravere i sommer. Utleien av disse har gått såpass bra at nå er også to minihjullastere, to lifter, en minidumper og vibroplater på plass.

- Vi har flere forutsetninger for å gjøre det bra på maskinutleie. Vi har lange åpningstider, stor uutnyttet tomt og er godt synlig fra veien, sier Rognlien.

Han peker på at personer som skal ha gjort noe hjemme selv, trenger tilgang på maskiner på kveld og i helger både sent og tidlig.

- Her kan folk komme å leie maskin mellom klokken 5 og 23 hver dag hele uken, sier innehaveren.

Skal utvide

Det er mulig å reservere maskin på internett på bensinstasjonens nettside. Dette har slått godt an hos de entreprenørene som leier maskiner på Shell/7-Eleven.

Rognlien er forberedt på at det kan bli lavere aktivitet på maskinutleie til vinteren, men har tro på at minihjullasteren med hytte vil slå av til snørydding. Han har også planer om å leie ut den minste Kubota-gravemaskinen, som er uten hytte, til bruk med slaghammer innendørs.

- Til våren har jeg tenkt å ha flere maskiner. Jeg skal i hvert fall få på plass to gravemaskiner og to lifter til, sier han.

Rognlien leier ut to lifter: En Dino 120T (12 m) og en Dino 135T (13,5 m).
Rognlien leier ut to lifter: En Dino 120T (12 m) og en Dino 135T (13,5 m).

 

Flere som leier ut

Rognlien vet om noen få andre som leier ut maskiner fra bensinstasjoner. Den største er Shell/7-Eleven på Alfaset i Oslo. Her leies flere titalls maskiner ut fra den døgnåpne bensinstasjonen.

Det kan bli en stor utfordring innen privatmarkedet for de etablerte utleiebedriftene dersom bensinstasjoner landet over begynner å leie ut døgnet rundt.