Hjullaster med sidetipp overlevert

  Norges aller første Cat 988K ble nylig overlevert til entreprenørselskapet K.A. Aurstad. Maskinen er optimalisert for tunnellasting.

Publisert Sist oppdatert

Den store hjullasteren skal være med på å flytte totalt ca. 2,3 millioner kubikkmeter jord og stein i forbindelse med entreprisen på E6 Sjoa - Vinstra.

Maskinen er utstyrt med spesiallagd sidetippskuff, noe som gjør den helt optimal for tunnellasting på tippsemi og på Cat 772 tipptrucker. Tunnelen skal K.A. Aurstad drive fra begge sider, og den andre siden lastes med en Cat 988H som entreprenøren har i stallen fra før.

Forbedringer

Lasting av tippsemi i tunnel.
Lasting av tippsemi i tunnel.

Den nye 988K-en har flere oppgraderinger. Blant annet er lasteaggregatet nå endret fra monobom til Z-bar, noe som gir forbedret sikt til aggregatet og ytterlige løftekrefter. Lydnivået inne i hytta er redusert med 3 decibel.
Maskinen, som er produsert i Aurora, Illinois, har 20% forbedret dieseleffektivitet og er utstyrt med en Cat Acert C-18 Steg IV-motor på 580 hk. Ferdig rigget for tunnellasting veier den ca. 64 tonn.

- Viktig med opplæring

- Ved overlevering av slike maskiner er det alltid viktig å gi god og grundig opplæring. Dette har vi satset og investert mye i de siste årene, sier salgssjef i Pon Equipment, Helge Opheim.

- Jeg tipper de blir kjempefornøyd med både 988K og sidetipp.

Opheim var til stede under overleveringen sammen med et team fra Pon Equipment: Maskininstruktør Egil Bråten, tekniker Lars Fremming og mekaniker Cato Berntsen.

K.A. Aurstad stilte med fem førere under ledelse av Per Helge Moe og maskinsjef Otto Mundal.