Her er nye Mercedes-Benz Sprinter

Les om den nye elektronikken og de nye motorene i Sprinteren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Sidevindassistent er standard på de nye bilene. Nødbrems- og blindsoneassistent er tilvalgsutstyr.

Annet nytt utstyr er automatisk fjernlys/nærlys og filholder-assistent. Utviklerne ved Mercedes-Benz er overbevist om at disse nye hjelperne vil spille en viktig rolle i å redusere ulykker i varebil-segmentet.

Chassiset er senket for å spare drivstoff og gjøre lasting og lossing enklere.

 Euro VI-motor

Den nye Sprinteren er, hevder Mercedes-Benz, den første varebilen i verden med Euro VI utslippsstandard på alle motoralternativene. Bilen holder seg under de strenge grensene for utslipp av nitrogenoksider, hydrokarboner og dieselpartikler, blant annet ved hjelp av at Adblue sprøytes inn i avgassene slik som på lastebiler.

Motorytelsene er like gode som tidligere: Dieselmotorene på fire og seks sylindre har maks.-effekt på 70 kW (95 hk) til 140 kW (190 hk).

Som et alternativ til dieselmotorene, er Mercedes-Benz Sprinter også å få med en firesylindret Euro VI bensinmotor. Denne 1,8-liters turbo-motoren yter en effekt på maks. 115 kW (156 hk). Motoren er også tilgjengelig med naturgass med de samme ytelsene.

Motorkraften overføres til hjulene med en seksgirs manuell kasse, eller med sjugirs automatkasse, 7G-Tronic Plus.

Utstyrt med ny motor, ny kraftoverføring, raskere bakakselutveksling og nytt avgass-system er forbruket nede i 0,63 l/mil med blandet kjøring. Serviceintervallene på den nye Sprinteren er forlenget opp til 60.000 km.

Interiør og eksteriør

Bilen har ny grill med forbedret luftstrøm til radiatoren og mer dynamisk fremtoning. De nye hovedlysene står mer ut. Dekslene på reflektorhusene er spesielt slående, og deler hovedlysene inn i separate segmenter. Det nye panseret er høyere og støtfangere som er formet nederst som på SUV-biler. Sprinteren er lett å kjenne igjen bakfra på grunn av de doble baklysene.

Innvendig er komforten forbedret, ifølge Mercedes-Benz, med ny polstring på setene, tykkere ratt og multifunksjonsratt. Girstangen er også ny. Et nytt radiosystem er installert med mulighet for Blåtann og Becker Map Pilot navigasjonssystem.

Mercedes-Benz tar opp bestillinger på den nye varebilen fra begynnelsen av juni, med levering i september.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS