Han er ny sjef i Volvo CE

Og jakten den nye sjefens erstatter er allerede i gang.

Publisert Sist oppdatert

 

Martin Weissburg(51) er valgt som direktør for Volvo Construction Equipment (Volvo CE). For tiden er han direktør i Volvo Finacial Services (VFS). Han begynner i den nye jobben 1. januar 2014, og erstatter da Pat Olney.

Weissburg har vært hos Volvo siden 2005.

- Jeg er veldig glad over å ha Martin Weissburg som direktør i Volvo CE. Martin har vist seg som en sterk og dynamisk leder som har løftet VFS til nye nivåer. Jeg er sikker på at han kommer til å vise like gode resultater i sin nye rolle, sier Volvos konsernsjef Olof Persson.

Før han begynte i Volvo-konsernet, har Weissburg mange år bak seg som leder innen distribusjon og salg av anleggsmaskiner.

Han har en Bachelor of Science fra Purdue University og en MBA (Master) med spesialisering i internasjonal handel fra George Washington University i USA.

- Jeg er veldig stolt over utnevnelsen. Jeg har hatt nær kontakt med Volvo CE i min tid i VFS, og jeg ser frem mot å drive og utvikle Volvo CEs virksomhet innen alle markeder og kundegrupper, sier Weissburg.

Det er bare en måned siden det ble kjent at Pat Olney skulle gå av som adm. dir. i Volvo CE, og ansettelsen av Weissburg kom således raskt på plass. Volvo understreker i pressemeldingen sin at de vil stille godt forberedt også ved neste sjefsbytte:

- Jakten på erstatteren til Martin Weissburg har begynt.