Slik vil Oslo Lufthavn Gardermoen se ut når utbyggingen er ferdig i april 2017.
Slik vil Oslo Lufthavn Gardermoen se ut når utbyggingen er ferdig i april 2017.

Halvveis og i rute

I disse dager markeres det at utbyggingen på Oslo Lufthavn Gardermoen er halvveis. Torsdag 27. februar ble pressen invitert for å se.

Publisert Sist oppdatert

27 april 2017 skal den nye terminalen åpnes.

Norges største pågående byggeplass er helt i rute. Midtveis i prosjektet er omlegging av taxebaner ferdig og byggingene i ferd med å reise seg.

Utbyggingen omfatter både et forlengelse av eksiterende terminalbygg, ny jernbanestasjon og en ny pir med flyoppstilling. Kapasiteten ved flyplassen vil økes fra 23 millioner passasjerer i året til 28 millioner passasjerer.

Det er i disse dager tre år siden den første store gravemaskinen entret oppstillingsplassen på OSL. Nå er byggene som skal stå der på vei opp.

Den nye piren som bygges skal gå rett frem der man i dag kommer igjennom sikkerhetskontrollen. Den vil være like lang som de to eksisterende pirene. Dermed vil flyplassen fortsatt være kompakt og med korte avstander. Det har også vært et ønske fra flyselskapene.

Den nye piren skal brukes både til utenlands og innenriks flyvninger. Passasjerene vil bli separert i forskjellige etasjer avhengig av hvor de skal.

I neste nummer av Anlegg&Transport kan du lese mer om utbyggingen av Oslo Lufthavn Gardermoen.