H&H Maskin ny Bergmann-importør

Fra 22. januar 2014 er H&H Maskin AS i Moss ny importør og forhandler for tyske Bergmann-dumpere i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Bergmann har for det meste hjulgående dumpere fra 1,6 til 25 t lastekapasitet, men også modeller på belter med 10 t lastekapasitet. Den største og siste nye 5025 modellen er en toakslet leddstyrt dumper med lastekapasitet 25 tonn. Maskinen er spesielt utviklet av Bergmann i samarbeid med flere store entreprenører innen gruve- og tunneldrift. Med denne kan man kjøre i 45 km/t forover, snu hele førerposisjonen i hytta og kjøre i inntil 30 km/t bakover med god sikt, ifølge importøren, gjennom et gitter i dumperkassen.

Bergmann har allerede mottatt bestillinger på 12 maskiner av denne modellen i Europa og jobber på spreng med produksjonen.

- H&H Maskin gleder seg til å ta fatt på salget av alle modellene til Bergmann i hele landet. Videre vil vi gjerne oppfordre alle som allerede måtte ha en Bergmann dumper i Norge til å ta kontakt med oss for registrering av type og modell. På den måten kan vi sikre videre god oppfølging og bistand, sier 

Modellen Bergmann 2060 plus med 6 tonn lastekapasitet er også en nylig oppgradert modell. Den har blant annet bladfjærer på bakaksel og ROPS FOPS som kan senkes ned for å komme inn på lavere høyder, eller senke høyden i forbindelse med transport på lastebil.