Får kritikk etter Geilo-ulykken

Statens vegvesen som byggherre har fått varsel om mulig pålegg fra Arbeidstilsynet etter sprengningsulykken på Geilo.

Publisert Sist oppdatert

Tre personer omkom og flere ble skadet da en sprengstoffladning gikk av uten forvarsel undre arbeid med å lage ny jernbaneundergang ved rv. 7 Trøo på Geilo 3. september.

Les også: Alle omkomne fra samme firma

Arbeidstilsynet har ansvar for å granske om det forelå regelbrudd på arbeidsplassen som kan ha hatt medvirkende eller indirekte betydning for utløsningen av ulykken, og har i den anledning foretatt et tilsyn hos Vegavdeling Buskerud i Statens vegvesen, opplyser Statens vegvesen på egne nettsider.

Arbeidstilsynet har gitt varsel om at det vurderes å gi pålegg til Vegvesenet. I et brev stilles det en rekke spørsmål som Statens vegvesen skal gi skriftlig tilbakemelding innen gitt frist.

Dette dreier seg spørsmål om Sikkerhet-, Helse- og Arbeidsmiljøplan, koordinering og samordning av byggherre, samt mulige rollekonflikter, plikter og fullmakter for byggherrens representant.

- Sprengningsulykken var en alvorlig arbeidsulykke som fortsatt er under etterforskning. Vi samarbeider tett med politiet og tilsyn. Sikkerhet-, Helse- og Arbeidsmiljø (SHA) er svært viktig for Statens vegvesen, og noe vi har stor fokus på i alle ledd i etaten.  Vi har akkurat fått utkast til tilsynsrapport fra Arbeidstilsynet, og vi vil svare ut de spørsmålene som stilles på en grundig måte inne fristen. Derfor vil det ikke være naturlig for oss å svare ut enkeltspørsmål nå, sier Tore Braaten - som er fungerende avdelingsdirektør for Vegavdeling Buskerud.