Får flunkende ny Cat

Pon forventer økt salg av materialhåndteringsmaskiner neste år, og har bestilt maskiner til lager. Den første blir levert i mars.

Publisert Sist oppdatert

Pon Equipment tar i løpet av vinteren inn den første maskinen i en ny F-serie materialhåndteringsmaskin - Cat MH3022.

- Den første blir levert i mars. Den er solgt av selger Ivar Holth til Roaf (Romerike Avfallsforedling), forteller produktsjef hos Pon Equipment Vilmundur Theodorsson til AT.no.

Samme som F-serie

Dette er ny materialhåndteringsmaskin i samme serie som F-serie hjulgraver.

Den har ny hevbar hytte med et innvendig støynivå på bare 71 dB.

Under panseret sitter en Cat 7,1 liters Steg IV-motor med passiv regenerering. Maks turtall er 1550 omdreininger og maks dreiemoment på 830 Nm på 1400 omdreininger. Maskinen har separat svingpumpe og helt nytt design.

- Maskinen som er solgt til Roaf er 25 tonn, med løftehytte, steg IV final-motor, støttelabber foran og bak og Cat sorteringsgrabb, forteller Theodorsson.

Tror på økt salg

Maskinen kommer til Norge i februar, og blir levert påfølgende måned. Pon har tro på økt salg av materialhåndteringsmaskiner.

- Vi har vært med kunder til Frankrike og testet maskiner. Vi fikk svært positive tilbakemeldinger så vi forventer økt salg på MH-maskiner i 2015 og har derfor bestilt maskiner til lager, sier Theodorsson.