Daniel Hertzman er bruktbilsjef hos Volvo Truck Center. Nå vil de selge brukte lastebiler med seks måneders garanti.
Daniel Hertzman er bruktbilsjef hos Volvo Truck Center. Nå vil de selge brukte lastebiler med seks måneders garanti.

Brukte lastebiler med garanti

Volvo Truck Center innfører et nytt konsept. Volvo Selected er utvalg brukte lastebiler som selges med seks måneder og inntil 100000 kilometers garanti på motor og drivlinje.

Publisert Sist oppdatert

Dermed blir Volvo først med garanti på brukte lastebiler.

Bilene som skal selges igjennom Volvo Selected skal være de beste bilene på lageret. Alle skal ha komplett servicehistorikk og ha tatt alle servicer i riktig tid. Bilene skal være nyere enn fire år og bestått en 100 punkts sjekk.

- Dette systemet har vært brukt både i England og i Sverige i flere år. Der har det vært en stor suksess, sier Daniel Hertzman som er bruktbilsjef på Volvo Truck Center i Oslo.

På Furuset vil en del av brukbilhallen være forbeholdt disse bilene. Der vil de bli stilt ut i en mer fornem del av hallen.

Foruten at de skal ha en komplett servicehistorikk skal de også ha minst 50 prosent igjen av bremser og dekkmønster.

Mange av bilene vil Volvo finne fra sitt eget utleieselskap. Bilene som vil være tilgjengelig som Selected Used Trucks er i hovedsak trekkvogner og distribusjonsbiler. Dumperbiler og 4x4 er eksempler på biler som ikke vil bli tilgjengelig som Volvo Selected .

- Kundene har etterspurt garanti også på brukte lastebiler, sier Daniel Hertzman. Han tror særlig garantiene blir viktig for mindre bileiere og nyetablerte.

Bilene som blir valgt ut som Selected Used Trucks vil bli profilert med et eget merke på siden. - Dette er lastebiler som skal skille seg litt ut, sier Hertzman.

Etter hvert vil konseptet bli tilgjengelig ute i Volvos forhandlernett.