Bring forbyr stopp-aksjoner

Bring i Sverige forbyr alle sine sjåfører å stoppe langs veien ett kvarter klokken 12 og 24 som en del av "Här stannar Sverige".

Publisert Sist oppdatert

Selskapet har sendt ut informasjon til både ansatte og innleide sjåfører i Sverige om at ledelsen ser på protest-stoppingen som en ulovlig aksjon.

- Aksjonen er verken forankret i fagforeninger eller Biltrafikens Arbetsgivareförbund. Vi har klargjort at sjåførene ikke skal delta, sier Arne Karlsson hos Bring Frigo i Helsingborg til Transportarbetaren.

Medlemsbladet spør hva som skjer med sjåfører som velger å stoppe ett kvarter klokken 12 og 24:

- Vi kan aldri forby en yrkessjåfør å ta ett pause ett kvarter. Ved gjentatte stopp kan vi gjøre en undersøkelse, men det vil jeg ikke gå ut med nå. Vi får se hvordan det utvikler seg, sier Karlsson.

Peter Jeppsson, adm. direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Transportgruppen, opplyser til Transportarbetaren at mange transportbedrifter er mer smidige enn Bring.

- De sier omtrent dette: "Dersom dere skal stoppe, stopp i hvert fall trafikksikkert. Og fartsskriveren skal stå på pause, for jeg har ingen planer om å betale lønn for stoppen", sier han.