Bremseklossen datt av vogntoget midt under kontrollen på Magnor.
Bremseklossen datt av vogntoget midt under kontrollen på Magnor.

Bremseklossene falt av under kontroll

Mens kontrollørene saumfarte det fullastede utenlandske vogntoget, falt bremseklossen av.

Publisert Sist oppdatert

Statens vegvesen hadde kontroll på Magnormoen på riksvei 2 onsdag og torsdag, med spesielt fokus på bremser, dekk og kjetting.

Totalt ble 64 vogntog kontrollert, hvorav 22 hadde mangler, ti fikk bruksforbud og åtte fikk gebyr. Ti av de kontrollerte ble det kontrollert bremser på, og av disse fikk tre kjøreforbud.

Under kontroll av bremsene på et fullastet, utenlandsk vogntog falt bremseklossene av rett foran øynene på kontrollørene. Det var kun tynnslitt stål igjen å bremse med.

- Statens vegvesens kontrollvirksomhet har som mål å få ned tallet på drepte og hardt skadde ved å luke ut farlige kjøretøy og trafikanter fra vegene. Kontrollene er målrettet i forhold til ulike kjøretøy og trafikantgrupper. Dette gjøres både for å avdekke uregelmessigheter og for å kunne jobbe forebyggende, skriver Geir Thomas Finstad i utekontrollen nord-øst i Statens vegvesen i en pressemelding, ifølge Glåmdalen

FALT AV: Bremseklossen hadde gjort sitt.
FALT AV: Bremseklossen hadde gjort sitt.

- Statens vegvesen har hyppige kontroller ved grensen for å luke ut de som ikke har ting i orden. Det har vært flere anmeldelser og mange kjøreforbud i høst, forteller Finstad.