Her er det nye anlegget til Austin Powder på Osterøy utenfor Bergen.
Her er det nye anlegget til Austin Powder på Osterøy utenfor Bergen.

Austin Powder etablerer seg i Bergen

Austin Powder AS har etablert egen avdeling i Bergen-regionen.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 16. oktober åpnet sprengstoffleverandøren nytt anlegg på Osterøy torsdag, med et sprengstofflager på over 40 tonn og en bulkstasjon for levering av bulkemulsjon i Bergen-regionen og på Vestlandet generelt.

Austin Norge inviterte nye og potensielle kunder til arrangementet. Daglig leder Petter Jensen innledet med en introduksjon av Austin Norge og bulkprodukter. Salg- og Markedssjef Jørn Ivar Solum ga gjestene informasjon om tennmidler og patronerte sprengstoffer. Lager- og Logistikksjef Bjørnar Tyberg presenterte Austin Norges logistikksystem med egne sjåfører og en flåte på 5 EX III-kjøretøy fra 6 til 16 tonn.

Det ble understreket at leveringsdyktighet er et nøkkelord for å sikre fornøyde kunder.

- Nummer to etter Orica

LEDELSEN: Dag Magne Siglevik og Stian Hanstveit diskuter åpningsdagen med daglig leder Petter Jensen (t.v).
LEDELSEN: Dag Magne Siglevik og Stian Hanstveit diskuter åpningsdagen med daglig leder Petter Jensen (t.v).

Dag Magne Siglevik og Stian Hanstveit er ansatt i Austin Norge for å lede anlegget på Osterøy. Begge var meget godt fornøyd med at 50 gjester kom til åpningen, og ikke minst alle hyggelige tilbakemeldinger.

- Vi er godt i gang med planlegging av lagermotell for kunder. Dermed blir denne etableringen en slags hub for regionen, og vi vil kjøre ut jevnlig herfra til våre lagermotell, sier Siglevik.

Austin Norge AS skriver i en pressemelding at selskapet har hatt kraftig vekst de siste årene, og har posisjonert seg som en god nummer to etter Orica.

- Vi har ingen målsetting om nødvendigvis å bli så store. Vi vil være et bedre alternativ for mange seriøse sprengningsfirmaer som har fokus på kvalitet og leveringssikkerhet. Med andre ord store nok som partner, men liten nok til å være fleksibel, sier Jensen.

Firedobling på fire år

- Dette er Austin Norges andre bulkstasjonen i drift, og flere vil komme i 2015 og 2016, sier Bjørnar Tyberg.

Fra å ha hatt én «bulktruck» for levering over jord siden 2011, vil Austin Powder i løpet av et halvt års tid ha fire i drift.

- Vårt system kjennetegnes av mer energi og raskere lading, så det er klart etterspørselen er stor, sier Tyberg.