Distribuerer PM10-sertifisert vannløst feieutstyr

Anleggsgruppen AS blir ny norsk distributør av Trombia feieutstyr.

Publisert Sist oppdatert

Den finske veivedlikeholds-utvikleren Snowek Oy og Anleggsgruppen AS har signert en distribusjonsavtale på Trombia feieutstyr for det norske markedet.

I juni 2017 ble Trombia det første feieutstyret i verden som passerte den europeiske PM10-støvtesten med høyest mulige resultat.

Anleggsgruppen skal nå starte distribusjon i sine deler av Norge, i første omgang av Trombia 220-modellen som er 2,24 meter bred. Denne er laget for frontmontering på hjullaster, med startvekt på ni tonn. I 2018 kommer en kompaktmodell for mindre hjullastere til Norge.

- Vi er fornøyde med å kunne annonsere eksportavtalen til Norge, som er et skreddersydd marked for Trombias feie-egenskaper; for eksempel det talløse antallet med tunneler som ikke kan feies med vann om vinteren. Produktene har vært i bruk i to år i Finland, og etter å ha fått tre stjerner i den verdensledende PM10 støvtesten for gatefeiing i juni 2017 starter vi nå eksport til de nordiske landene etterfulgt av Nord-Amerika, sier adm. direktør Antti Nikkanen i Snowek.

Anleggsgruppen er lokalisert på Gullaug i Lier ved Drammen. Selskapet har vært forhandler av snøryddeutstyr og hydraulisk feieutstyr fra Snower i fem år. En utvidelse med merkene Trombia, Amman og Bergmann er en del av en landsdekkende plan for merkene, står det i en pressemelding.

- Vi er glade for å øke vårt samarbeid med Snowek. Vi er klare for å promotere Trombia i Norge, og får vår første enhet på lager i uke 46. Vi vil utføre demoer for kunder som er interesserte i dette unike utstyret. Trombia vil bli et «nødvendig» produkt for mange av våre kunder og det blir et av våre nøkkelprodukter for fremtiden, sier daglig leder Per-Gunnar Holmgren i Anleggsgruppen.

- Det at Anleggsgruppen kan betjene kunder over hele Sør-Norge, og nordover i Norge, var en hovedårsak til at vi valgte selskapet til distribusjon av Trombia, sier Nikkanen.