Entreprenørselskapet Geir Sandal AS, med Joakim Sandal (midten) i spissen, har valgt en utradisjonell farge på sin nyeste gravemaskin. Meningen med stuntet er at tjue prosent av inntektene maskinen generer det neste året, skal gå til forskning på brystkreft. F.v.: Tor Martin Refvik, Joakim Sandal og Rune Eriksen.

Entreprenør gir 20 prosent til kreftforskning

Med sin splitter nye rosa gravemaskin skal Vågsøy-bedriften (Sogn og Fjordane) Geir Sandal AS samle inn penger til brystkreftsaken det neste året.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

- Brystkreft rammer veldig mange, både de som får det og de pårørende. Vi synes det er en god sak å støtte, forteller Joakim Sandal i Vågsøy-bedriften Geir Sandal AS.

Tjue prosent til Rosa Sløyfe

Da entreprenørselskapet i oktober skulle gå til innkjøp av en ny gravemaskin, kom ideen om å lakkere den rosa for å markere Rosa Sløyfe-aksjonen. Stuntet bidrar også til å samle inn penger til forskning på brystkreft.

- Tjue prosent av inntektene som gravemaskinen genererer det neste året går til Brystkreftforeningen, sier Joakim Sandal.

Pengegaven skal overrekkes under Rosa Sløyfe-aksjonen i Måløy neste høst.

- Rosa Sløyfe-aksjonen er jo bare én måned i året, men vi kommer til å kjøre denne kampanjen i ett år, fram til Rosa Sløyfe-aksjonen neste høst, understreker Sandal.

Med det tar bedriften stafettpinnen videre fra Rosa Sløyfe-aksjonen som har gått gjennom hele oktober.

Den nye rosa gravemaskinen er på 2,7 tonn, og den er den minste i rekka i utstyrsparken til Geir Sandal AS.

- Den er såpass liten at folk kan leie den og kjøre den selv, sier Sandal, og legger til at også 20 prosent av leieinntektene fra gravemaskinen vil gå til Rosa Sløyfe-potten.

- Det kan jo bli litt penger ut av det i løpet av ett år. Det spørs om den blir i arbeid eller blir står i ro. Det er avgjørende.

Aksjonsleder Marit Sophie Egge i Rosa Sløyfe-aksjonen gleder seg over initiativet fra Vågsøy-bedriften.

- Vi synes det er veldig hyggelig. Rosa er jo ikke en vanlig farge på en gravemaskin. Det blir veldig synlig, og det bidrar til å skape oppmerksomhet. Vi synes det er hyggelig at folk engasjerer seg og bidrar til saken.

Kvinnelige gravemaskinførere

I tillegg til å støtte en god sak, ønsker bedriften også å synliggjøre behovet for flere kvinner i den mannsdominerte bransjen som Geir Sandal AS opererer i.

- Vi vil komme med en liten oppfordring til damene. I vår bedrift er det kun én dame, og hun sitter på kontoret. Det hadde vært veldig spennende og kjekt med flere damer som var ute i felten, og som kjørte gravemaskin, sier Sandal.

Saken sto først i Fjordenes Tidende

Powered by Labrador CMS