HANDEL: Olav Stangeland (f.v) og Hymax-selger Arild Vestnes tar hverandre i hånda etter kjøpet av 10 minigravere. Hymax-eier Knut Tangen i bakgrunnen.
HANDEL: Olav Stangeland (f.v) og Hymax-selger Arild Vestnes tar hverandre i hånda etter kjøpet av 10 minigravere. Hymax-eier Knut Tangen i bakgrunnen.

10 Kubota til Stangeland

HELLERUDSLETTA (AT.no) Stangeland Maskin slår på stortromma på Hellerudsletta. Nå har entreprenøren bestilt 10 nye Kubota minigravere.

Publisert

Handelen med forhandler Hymax er to to-tonns minigravere, fire 2,7-tonnere og fire 5,5-tonnere.

- Knut (Tangen, Hymax-eier, red.anm) sier disse er så gode, så da fikk vi prøve, sier Olav Stangeland - eier i Stangeland Maskin.

Stavanger-entreprenøren har 15 små gravere i en gravemaskinpark på 170 enheter. Utskiftingen av 10 minigravere i ett jafs, betyr med andre ord en stor utskifting av miniparken.

- Kubota er kostbart, men det er kvalitet, sier Olav Stangeland som legger til at Kubota ikke er helt ukjent for selskapet selv om de stort sett har kjøpt Volvo av små maskiner de senere årene. Stangeland har to 900 kg Kubota-gravere og har leid flere maskiner av Naboen Utleie som har mange Kubota i parken sin.

- Vi har kjørt Volvo i mange år, men denne gangen ble det Kubota. De går inn i vår utleiepark for intern bruk, sier Olav Stangeland.

Hymax-selger Arild Vestnes opplyser at maskinene leveres i juli.

- Ingen hast, vi har maskiner så det går helt fint, sier Stangeland.

Stangeland og Kubota er for øvrig ikke en helt ukjent match. Kubota jordbruksdivisjon kjøpte for en tid siden Kverneland Plog, og Stangeland-familien hadde eierinteresser (60%) i fabrikklokalene der plogene produseres. Disse solgte Stangeland-familien til Kubota fra nyttår.

- Det er veldig positivt for området at Kubota tar over fabrikklokalene med tanke på videre produksjon og lokale arbeidsplasser, sier Stangeland.