Cat S61 blir tilgjengelig i juli.
Cat S61 blir tilgjengelig i juli.

Ny Cat-telefon som tåler mye juling

Har termisk kamera, sensor for innendørs luftkvalitet og laser for avstandsmåling.

Publisert

- Bullitt Group og Cat-phones lanserer sitt nye flaggskip – smarttelefonen Cat S61. Modellen er en oppgradering av Cat S60, med forbedret FLIR termisk bildekapasitet, innebygd laser for avstandsmåling samt en sensor for måling av innendørs luftkvalitet. Cat S61 er både en smarttelefon og et avansert verktøy for bruk i en rekke yrker og miljøer.

Forbedret termisk kamera

Cat S61 kan skilte med to kameraer: Et optisk kamera og et integrert FLIR termisk kamera som har forbedret programvare for høyere bildekontrast og et utvidet temperaturspenn, hvor temperatur helt fra -20°C til 400°C kan registreres og måles.

I tillegg kommer enheten med en oppgradering på fotokameraet fra VGA til High-Definition.

Nøkkelfunksjoner hos Cat S61:

 • Robust funksjonalitet
  • Aluminiumforsterket ramme
  • MIL Spec 810G
  • Utviklet for å tåle gjentatte fall på betong fra 1,8 meters høyde
  • IP68 + IP69 støvsikker og vanntett, testet i vann på tre meters dyp i en time
  • Skjermen er beskyttet av det nyeste Corning® Gorilla® Glass 5
 • FLIR termisk kamera: Lepton 
  • Temperatur kan registreres helt fra -20°C til 400°C
  • Forbedret MyFLIR app
  • Forbedret FLIR MSX bildeoppløsning
 • Innebygd laser for område- og avstandsmåling opptil 8 meter
 • VOC sensor for måling av innendørs luftkvalitet og luftfuktighet
 • Android™ Oreo (med oppgradering til P)
 • 5.2” lyssterk FHD-skjerm, optimalisert for utendørs bruk
  • Skjermen kan brukes med både hansker og våte fingre
 • Stort 4500mAh kapasitetsbatteri, QC4.0-kompatibel
 • 16MP kamera bak, 8MP frontkamera, 4K video
 • 4GB RAM, 64GB ROM (utvidbar med MicroSD)
 • 2.2GHz Octa-core prosessor (Qualcomm Snapdragon 630)
 • LTE Cat 13, VoLTE, VoWiFi
 • Forbedret GPS, BT5.0, NFC, dobbeltbånds WiFi (2.4GHz/5GHz)
 • Kategorisert appkatalog for brukere av robuste enheter 

Også MyFlir-applikasjonen er oppgradert hos Cat S61. Nye funksjoner som tips og råd er tilgjengelig på enheten og et forum hjelper brukerne å få mest mulig ut av telefonens termiske bildemuligheter.

Nye bruksområder for tøffe arbeidsmiljøer

Disse nye funksjonene og forbedringene muliggjør nye bruksmåter, hvor mobilitet, oppkobling og bedre bildekvalitet er nødvendig. Med Cat S61 er det mulig å overvåke utstyr og maskiner med høyere temperatur, gjøre kjøretøysdiagnostikk og asfaltovervåking.

I tillegg er alle tidligere funksjoner beholdt fra Cat S60, som identifikasjon av varmetap rundt vinduer og dører, å registrere fukt og manglende isolasjon, å oppdage overopphetede elektriske apparater og overbelastede strømkretser, samt å se i bekmørke eller gjennom tåke og røyk.

Sensor som varsler om dårlig luftkvalitet

Enkelte arbeidsmiljøer er utsatt for dårlig luftkvalitet. For å varsle brukeren om høye nivåer av forurenset luft (flyktige, organiske forbindelser eller VOCs), har Cat S61 derfor også en sensor fra Sensirion som måler innendørs luftkvalitet.

Cat S61 blir tilgjengelig i juli.
Cat S61 blir tilgjengelig i juli.

Vanlige kilder til forurenset luft i arbeidsmiljøet til brukere av Cat-phones er maling, løsemidler, tepper, møbler, drivstoff og rengjøringsmidler.

Smarttelefonen overvåker luftkvaliteten og varsler brukeren når et usunt arbeidsmiljø er identifisert, slik at brukeren kan gjøre nødvendige tiltak som å åpne vinduer eller å ta en pause. Sensoren måler også både luftfuktighet og temperatur.

Laser for område- og avstandsmåling

Cat S61 blir tilgjengelig i juli.
Cat S61 blir tilgjengelig i juli.

Cat S61 har også laserassistert avstandsmåler. Denne kan måle avstander opptil åtte meter fra telefonen, kalkulere området som måles og skifte mellom metriske og imperiske mål.

Alle data blir lagret i bildet som tas ved målingen. Slik kan man senere justere eller estimere alternative mål, uten å måtte dra tilbake til stedet.

Denne kombinasjonen av funksjoner er høyt verdsatt av Cat phone-brukere. For eksempel kan elektrikere bruke termisk bildebehandling til å analysere en sikringsboks eller et ledningsnett og deretter estimere hvor mye kabel som trengs for å løse problemet ved hjelp av lasermåleren.

Fall fra 1,8 meter

Telefonen har en 5.2” FHD-skjerm, beskyttet av Gorilla Glass 5. Cat S61 har standarden IP68 og IP69. Telefonen er dermed støvsikker og vanntett ned til tre meters dybde i en time, samt beskyttet mot høyt vanntrykk på nært hold og vannstråler med høy temperatur.

Den samsvarer med den militære standarden MIL Spec 810G og er utviklet for å kunne overleve gjentatte fall på betong fra 1,8 meters høyde. Alle disse funksjonene er viktige for Cat phone-brukere, som ofte bruker telefonene sine utendørs, og til å planlegge og fakturere på jobb ute i felten.

- Ingen annen kan gjøre alt Cat S61 kan

Bullitt Group er global lisensinnehaver for Caterpillars mobilenheter. CEO i Bullitt Group, Peter Stephens, sier:

- Vi vet at 60 prosent av brukerne av Cat S60 bruker det integrerte termiske kameraet minst én gang i uken. Forbedringene rundt temperatur og oppløsning i den nye Cat S61 vil nå muliggjøre termisk bildebehandling for mange flere brukere og situasjoner. Med de øvrige og genuint nyttige verktøy som følger med, er det rett og slett ingen annen smarttelefon på markedet som kan gjøre alt det Cat S61 kan.

Frank Pennisi er President i FLIRs Industrial Business Unit.

- Vi gleder oss over å støtte Bullitt Group gjennom vårt Thermal by FLIR partnerprogram og integrere vårt termiske mikrokamera i den neste generasjonen Cat S61. Cat S60 viste seg å være et utrolig verktøy for å introdusere fordelene med termisk bildebehandling for flere. Nå ser vi frem til å utvide dette med Cat S61, sier Pennisi.

Cat S61 blir tilgjengelig i juli for bestilling fra www.catphones.com, samt hos Telenor, Elkjøp, Power, Komplett og Euronics. I tillegg blir enheten tilgjengelig hos Atea, Techstep, Ucom, Telering og Telia Bedrift Senter.

Veiledende pris er 8990 kroner.