Det blir stadig mer å gjøre for Risa AS "ute på vidda". Bygging av vindkraft, er et satsningsfelt for entreprenøren. Illustrasjonsbilde fra Troms.

Risa i vinden

Risa AS skal bygge vindkraftpark for nesten 100 millioner kroner på Hennøy.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Nærbø-entreprenøren vinner stadig nye oppdrag i vindkraftbransjen. Denne gangen har entreprenøren skrevet avtale med Falck Renewable Wind AS om bygging av Hennøy vindpark ved Bremanger. Kontraktssummen er i underkant av 100 millioner kroner.

Byggearbeidet er allerede i gang og anlegget skal settes i drift første halvdel av 2019. Oppdraget innebærer etablering av atkomst- og internveierveier, til sammen ca. 13 km. I tillegg skal det etableres fundamenter for 12 turbiner og etableres 7,5 km kabelgrøfter. Jobben innebærer også bygging av en 20 meter bred ro-ro kai, samt grunnarbeidene på 1020 m2 for en trafostasjon. Grunnarbeidene for lagringsområder er på totalt 6000 m2.

Risa har bevisst satset på vindpark-utbygging.

- Vi er leveringsdyktig på slike prosjekt i hele landet, og har nå en god portefølje av vindkraftprosjekt, sier Kjell Skjølingstad, direktør for energi og industri i Risa.

- Dette er en del av vår strategiske satsing. Vi skal være en nasjonal leverandør, noe vi er i ferd med å bli. I tillegg skal vi ha en solid posisjon i våre opprinnelige kjerneområder – for eksempel Rogaland. Vindkraftoppdragene bidrar til at vi får en god balanse mellom reisejobber og lokale jobber, presiserer adm. direktør Trond Viding Tvedt.

Powered by Labrador CMS