Volvo Days i Eskilstuna juni 2018. Volvo Construction Equipment.
Volvo Days i Eskilstuna juni 2018. Volvo Construction Equipment.

60 år med maskinshow

ESKILSTUNA (AT.no) Volvo CE har servert kunder og andre inviterte maskinshow i 60 år!

Publisert

Maskinprodusenten hadde maskindemonstrasjoner for kunder for første gang i 1958, og under Volvo Days i juni 2018 rundet altså konseptet ved hovedkvarteret/kundesenteret i Eskilstuna 60 år.

Eskilstuna er for øvrig byen der Volvo CE har sine røtter og lange historie som strekker seg tilbake til 1832.

Anlegget som nylig ble oppgradert, spenner over 75 hektar og mer enn 80 maskiner er tilgjengelig året rundt. På årets Volvo Days kom rundt 5000 besøkende fra hele verden, og igjen var det et spektakulært maskinshow som sto i sentrum.

- Volvos kundesenter gir de besøkende en grundig innsikt i Volvo som merkevare, historien og om ekspertisen som ligger bak våre maskiner. Vi utvikler fasilitetene og demoområdet kontinuerlig for å være ledende på området. Jeg vil takke alle som tok seg tid til å besøke oss i Eskilstuna i sommer, og vi håper å se alle snart igjen, sier Carl Slotte som er Volvo-president for salgsregionen EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika).

Volvo tipptruck

På årets arrangement ble det kastet litt ekstra glans over den nye 95-tonns tipptrucken R100E som nå er ny på Volvo-programmet etter oppkjøpet av dumperdivisjonen til Terex noen år tilbake.

Det var også en del interesse for den nye «multi-demolition»-bommen som Volvo CE lanserte på Intermat tidligere i år. Bommen er utviklet spesielt for Europa og Nord-Amerika, og gjør det mulig å benytte redskap på 4,3 tonn i 15,2 meters høyde i 360º arbeidsradius.

Co-Pilot

På årets arrangement hadde Volvo CE også fokus på Volvo Co-Pilot som hjelper føreren med oppdatert informasjon om maskinen og produksjonen i realtid. Informasjonen gjøres tilgjengelig på førerens skjerm i hytta, og skal være et hjelpemidden for å øke produksjonen, effektiviteten og sikkerheten.

- En av trendene i verden det siste tiåret, er eksplosjonen av data. Volvo har samlet maskindata gjennom CareTrack telematikksystem i mer enn 10 år, men med Volvo Co-Pilot kan denne dataen nå leveres direkte til føreren i hytta og utgjøre en forskjell. Co-Pilot er et utrolig viktig element i selskapets identitet, sier Peter Ahlberg, direktør for ettermarked i avdelingen Strategy & Product Management for Volvo CE i EMEA.