Scania arrangerer Scania Driver Competitions for sjuende gang.
Scania arrangerer Scania Driver Competitions for sjuende gang.

Scania har fjernet aldersgrensen

Det er tid for Scania Driver Competitions igjen. Nå er 35-årsgrensen for deltagere fjernet.

Publisert

Dette er sjuende gang Scania arrangerer konkurransen. Nytt av året er at den tidligere aldersgrensen på 35 år er fjernet, og at sjåførene har to forskjellige måter å kvalifisere seg til semifinalen på.

Man kan enten melde seg på ved å ta teoritesten på Scanias nettside, eller ved å registrere seg gjennom FMS-appen. Flest deltagere går videre via FMS, skriver Scania i en nyhetsmelding.

Måling av kjøring over tid

Kvalifiseringen via FMS foregår gjennom kontrollpakken i appen. Deltagernes kjøreprestasjoner måles over en måned, og via appen kan de kan følge med på egne resultater.

Skal du være med gjelder det å melde seg på så raskt som mulig nå i midten av september 2018.

Hver uke publiseres resultatene fra FMS-appen på nett under Scania Driver Competitions - resultatliste på Scania.no.

Semifinaler på Kløfta

De som velger å ta teoritesten på nett, må gjennom en ekstra økonomikjøringsdel i semifinalen. Sjåførene fra FMS-kvalifiseringen er da ferdige med denne delen.

Alle deltagerne i semifinalen, som vil være hos Scania på Kløfta (Akershus) i uke 42, får prøvd sine ferdigheter innen manøvrering - med trekkvogn og semi- og gjennom praktiske oppgaver i forbindelse med lover, forskrifter og sikkerhet.

Pengepremie og lastebil

De åtte beste sjåførene møtes i landsfinalen i Trysil 1. februar 2019.

Er du god nok til å komme til Europa-finalen, og vinne denne, får du 800.000 kroner og får «bruke på en splitter ny Scania-lastebil», skriver Norsk Scania på sin nettside.

STILLING LEDIG: