Dolph Lundgren
Dolph Lundgren

«Drillsersjant» Dolph Lundgren trener Volvo-er

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har fått laget en humoristisk video av små og store gravemaskiner på «bootcamp».

Publisert

I filmsnutten - en komisk henvisning til action-filmene Dolph er kjent for - er Volvo-gravemaskiner fra 1,5 til 95 tonn oppstilt.

Vi får se gravemaskinene gjennomføre en «bootcamp» (rekrutt-trening) på militært vis under ledelse av «Dolphern» til rytmene fra 1989-hiten «Pump up the Jam» av gruppen Technotronic.

- Dette er en god demonstrasjon av allsidigheten og styrken våre gravemaskiner har, i en «feelgood»-minifilm med Hollywood-tilsnitt. Noen av stuntene er litt uvanlige, men vi ønsket å presse maskinene ekstra. Våre gravemaskiner arbeider hardt hver dag på anleggsplasser over hele verden. Dette krever styrke og utholdenhet, sammen med erfarne maskinførere, sier Bill Law, Senior Vice President of Corporate Communications hos Volvo CE.

Stolt svenske

Svenske Dolph Lundgren har hatt roller i amerikanske action-filmer i over 30 år. Han har også ingeniørbakgrunn og et stipend fra Amerikas mest kjente tekniske universitet/forskningsmiljø MIT (Massachusetts Institute of Technology). 

Lundgren er imponert over maskinenes yteevne og over å være svensk Volvo-patriot:

- Denne jobben er trolig den mest uvanlige rollen jeg noen gang har hatt. Det var fascinerende å se gravemaskinene og erfarne maskinførerne gjøre forskjellige treningsøvelser uten noen form for filmtriks involvert. Ærlig talt trodde jeg ikke det de gjorde var mulig, sier han.

- Jeg er født i Sverige og har lenge hatt et forhold til dette svenske merket. Som barn satt jeg i baksetet i pappas Volvo. For meg representerer Volvo gode Skandinaviske verdier, som rent design, utmerket kvalitet og ekte omsorg for miljøet. Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk muligheten til å jobbe sammen med Volvo, fortsetter han.

Allsidige maskiner

Få maskiner er så allsidige som gravemaskiner. Denne filmen er en del av en kampanje der Volvo CE ønsker å vise at med sine ytelser, kan deres gravemaskiner klare nesten alle tenkelige oppgaver.

«Pull-ups» er verken vanlig eller å anbefale å gjøre med en gravemaskin. Men stuntene er, ifølge Volvo, helt ekte.

De er utført av folk som har gode forutsetninger for å utføre dette trygt. Så ikke gjør dette selv.