Tester vogntog på 27 meter

Volvo og Kinnarps med samarbeidsprosjekt.

Publisert

Den svenske møbelprodusenten Kinnarps tester ut konseptet NCT (High Capacity Transport) sammen med Volvo. Målet er å spare både klimapåvirkning og antall transporter.

– Kinnarps har allerede nå et unikt logistikk-konsept, der vi får plass til 50 prosent mer møbler i en gitt lastbærer enn den øvrige bransjen, forteller CEO Robert Petersson.

Det er mulig å få til gjennom at møblene er løsemballert med bare tepper og pappskiver, i stedet for å være pakket i kartonger. Nå vil Kinnarps redusere sin miljøpåvirkning ytterligere gjennom et samarbeid med Volvo, kalt DUO2.

Konseptet består av en ekvipasje med tre 7,82 meter lange vekselflak, som skal kjøre mellom Skillangaryd, Jönköping og Kinnarp. Ruten er på rundt 1000 kilometer daglig, der målet med prosjektet er å redusere den til 750 kilometer gjennom å kutte en daglig avgang.

– Vi har arbeidet lenge med å få til dette forsøket på landeveien, med tre 7,82-meters vekselflak, som er intermodale og kan pakkes direkte for distribusjon fra fabrikk og er en veldig vanlig EMS-modul på Kontinentet. Denne kjøretøykombinasjonen er veldig manøvrerbar og har derfor god fremkommelighet ute på veiene, sier prosjektleder hos Volvo, Lena Larsson.

Vogntoget er optimert for maksimalt volum med en totalhøyde på fire meter, lengde på 27,35 meter og en bruttovekt på 64 tonn. Lastekapasiteten på en transport øker med 50 prosent til 150 m³ – noe som tilsvarer en praktisk kapasitet på 130 m³.

Skjematisk tegning av vogntoget.
Skjematisk tegning av vogntoget.
STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS