Lars Norekval i Ølen Betong kan smile over en pangstart på 2019.
Lars Norekval i Ølen Betong kan smile over en pangstart på 2019.

200 millioner til Ølen Betong

I løpet av årets første måneder har Ølen Betong sikret seg kontrakter verdt mer enn 200 millioner kroner på samferdsels- og byggeprosjekter over hele Sør-Norge.

Publisert

Ølen Betong har i begynnelsen av 2019, fått en rekke nye, store kontrakter som vil øke oppdragsmengden hos flere av selskapets avdelinger.

- Vi var forberedt på at 2019 kom til å bli et mellomår, men dette er et godt tegn på at det er bevegelse i markedet og mye aktivitet både innen samferdsel og bygg, sier daglig leder i Ølen Betong, Lars Norekvål i en pressemelding.

I løpet av våren begynner leveransene fra flere av Ølen Betongs anlegg til en rekke store prosjekter i Sør-Norge, som omfatter alt fra nytt sykehusbygg, til større bane- og veiutbygginger.

- Prosjektene utgjør en betydelig oppdragsmengde for flere av våre avdelinger, både innen elementproduksjon og ferdigbetong, sier Norekvål.

Blant annet skal det leveres ferdigbetong til flere store nybygg på Haugalandet, og leveransene vil gå fra Ølen Betongs anlegg på Gismarvik, i Suldal og Ølen:

  • Totalt 8500 kubikkmeter betong skal leveres til Veidekke og byggingen av nye Haugesund sjukehus, Åkra idrettshall og nye Ølen vidaregåande skule.
  • Samtidig skal det produseres 8000 kubikk til utbyggingen av nye Løkjelsvatn kraftverk i Etne for entreprenør YIT Infra Norge.
  • Nylig startet også leveransene av totalt 2000 kubikk til SR Entreprenør som bygger ny koblingsstasjon i Sauda.

I Bergen skal Ølen Betong sørge for 45.000 kubikkmeter ferdigbetong til utbyggingen av Bybanen hvor Marti Tunnel AG er entreprenør.

Samtidig ruster elementfabrikkene i Sveio og Sandeid seg for omfattende leveranser til vei og bane i året som kommer:

  • I løpet av februar starter avdelingen i Sandeid produksjonen av L-elementer til AF Gruppen som er entreprenør på utbyggingen av Follobanen.
  • I Sveio skal det produseres 100.000 kvadratmeter tunnelelementer til Nye Veiers utbygging av E39 mellom Kristiansand og Mandal. I tillegg skal også Ribe Betong, et av de deleide selskapene i Ølen Betong AS, levere totalt 150.000 kubikkmeter betong til den nye E39-strekningen. Dette er Ribe Betongs største kontrakt til dags dato. Nye Veier er byggherre, og AF Gruppen er entreprenør på prosjektet.

- Vi er godt fornøyd med at AF Gruppen igjen har vist oss tillit på et viktig samferdselsprosjekt. Leveransen av tunnelelementer til E39 Kristiansand – Mandal passer godt med vår produksjonskapasitet. Og vi ser positivt på markedet fremover, spesielt innenfor samferdsel, sier Norekvål.

Få nyheter rett i postkassa om det som skjer innen anleggsbransjen og transportbransjen:

Send en e-post med navn og adresse til [email protected], så hjelper han deg med et abonnement på fagbladet Anlegg&Transport.

Abonnement koster 970 kroner for ett år (elleve blader per år). Bestill nå og få med to ekstra utgaver gratis.