NY TILT: ST4 blir den minste tiltrotatoren fra SMP, og er utviklet for minigravere fra 1,8 tonn til 4 tonn.
NY TILT: ST4 blir den minste tiltrotatoren fra SMP, og er utviklet for minigravere fra 1,8 tonn til 4 tonn.

SMP forlenger tilt-serien

SMP Parts har to nye tiltrotatorer på gang. Når disse er på plass, blir de selskapets største og minste tiltrotatorer, og forlenger dermed serien både oppover og nedover.

Publisert

Swingotilt ST4 er den minste og beregnet for minigravere mellom 1,8 tonn og 4 tonn. Denne er spesielt utviklet med tanke på anleggsgartnere. Med denne i porteføljen, har SMP nå åtte tiltrotatorer beregnet for 1,8 tonns til 30 tonns bæremaskiner.

Men det stopper ikke der, for til sommeren ventes ST33 å være på plass. Dette blir produsentens største tiltrotator, tilpasset maskiner rundt 33 tonn, og plasserer seg dermed over ST30 som er størst akkurat nå.

Tilpasses forskjellige styresystemer

- Vi har løftet oss veldig på tilt, og for å bli komplette så vi at vi manglet en størrelse i hver ende. Vi har faktisk aldri solgt så mange tiltrotatorer som nå, sier salgssjef Per Eivind Braaten i SMP Parts i Norge.

OLJE: FOC kalles systemet til SMP for automatisk kobling av oljetilførselen mellom feste og redskap.
OLJE: FOC kalles systemet til SMP for automatisk kobling av oljetilførselen mellom feste og redskap.

SMP har ikke noe eget styresystem, men tilpasser seg i stedet de ulike maskinmerkenes styresystemer. Ifølge Braaten har dette vist seg å slå bra ut for SMPs del. I tillegg trekker Braaten frem sikkerhetsfestet uten elektronikk som veldig populært blant kundene.

Hurtigkobling av olje

SMP Parts har nok en nyhet å vise på Bauma, nemlig løsningen «fast oil connection» - FOC.

Dette er et system for automatisk kobling av olje mellom feste og redskap. SMP-løsningen er kompatibel med produktene til OilQuick og Steelwrist.

I en pressemelding påpekes det imidlertid at FOC ikke er en kopi av OQ eller SQ, men utviklet av SMP over lang tid. I tillegg forsikres det at sikkerhetsfunksjonene fra SMPs Hardlock-teknologi er fullt ivaretatt i utviklingen.

- Nå er vi blitt en leverandør som har alt. Dette var egentlig det eneste vi manglet, sier Braaten.