Forbundslader Jørn Eggum i Fellesforbundet (t.v.) og forbundsleder Lars Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund  er fornøyde med NTF-årsmøtets avgjørelse om å innlemme NTF i Fellesforbundet.
Forbundslader Jørn Eggum i Fellesforbundet (t.v.) og forbundsleder Lars Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund er fornøyde med NTF-årsmøtets avgjørelse om å innlemme NTF i Fellesforbundet.

Transportarbeiderne og Fellesforbundet slås sammen

Norsk Transportarbeiderforbund (ca. 20.000 medlemmer) vedtok 8. mai 2019 på sitt ekstraordinære landsmøte å slå seg sammen med Fellesforbundet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Dermed blir Fellesforbundet desidert største fagforbund i privat sektor, med 160.000 medlemmer.

- Vi har historie som strekker seg tilbake til 1896, så det er selvsagt litt vemodig, samtidig vil sammenslåingen gi norske transportarbeidere en kraft som få kan måle seg med, sier Lars Johnsen i Transportarbeiderforbundet.

I forkant av landsmøtet er det avholdt en rekke møter i hele landet for å få innspill og for at forbundene skulle blir bedre kjent med hverandre.

- Det har vært en veldig god stemning ute. Det er godt å se at dette gjenspeiles i dagens vedtak, sier Johnsen.

I Fellesforbundet gleder man seg over vedtaket:

Video fra det ekstraordinære årsmøtet i NTF 8. mai 2019.

- Jeg tør påstå at det ikke er noen andre grupper som passer bedre inn i vårt forbund enn transportarbeidere. Sammenslåingen vil gi 160.000 medlemmer en forhandlingsstyrke og politisk kraft som få kan måle seg med. Vi er rett og slett sterkere sammen, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum.

Sammenslåingen av de to forbundene vil formelt skje 1. juni 2019.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS