Daglig leder Christian Beck i Beck Maskin AS ønsker velkommen til åpent hus hos selskapet på Langhus i Akershus, torsdag 9. (kl. 12-20) og fredag 10. (kl. 12-16) mai. Her sitter han i den helt nye modellen Kobelco SK75SR-7 som erstatter SK75SR-3. Den står på demofeltet de åpne dagene.
Daglig leder Christian Beck i Beck Maskin AS ønsker velkommen til åpent hus hos selskapet på Langhus i Akershus, torsdag 9. (kl. 12-20) og fredag 10. (kl. 12-16) mai. Her sitter han i den helt nye modellen Kobelco SK75SR-7 som erstatter SK75SR-3. Den står på demofeltet de åpne dagene.

Beck Maskin: Åpent hus og splitter ny 8-tonner

Beck Maskin på Langhus (Akershus) holder åpent hus torsdag 9. og fredag 10. mai. Her er det mulig å teste den nye storselgeren, Kobelco SK75SR-7, som blir premierevist hos Beck.

Publisert

Gravemaskinen hadde tidligere verdenspremiere på Bauma 2019 i Tyskland. 8-tonneren, med fast bom, er midt i blinken for det norske markedet.

Det er stort utvalg av maskiner å se på hos Beck på de to åpne dagene (torsdag 9. mai kl. 12-20 og fredag 10. mai kl. 12-16). Men det er naturlig nok nykommeren, som erstatter Kobelco SK75SR-7, som er i sentrum.

- Vi har fått inn tre så langt. To av dem står ute på demoområdet, sier daglig leder Christian Beck i Beck Maskin.

I alt har selskapet forhåndssolgt 17 stk. av den nye maskinen.

- For oss er det nesten på linje med elbilsalg. Det er veldig artig at så mange kjøper uten å ha prøvd den eller sett den, sier Beck.

Han venter å få inn 30 stk. i løpet av mai 2019. Den daglige lederen regner med å selge over 70 Kobelco SK75SR-7 i 2019.

Ny førerplass

Det er mye nytt på SK75SR-7 i forhold til forgjengeren SK75SR-3.

Flere flere nye detaljer er kommet på plass etter innspill fra de norske importørene Beck Maskin AS og Entrack AS. Disse har begge Kobelco-agenturet i Norge og har delt landet mellom seg.

I strek sju kan den venstre konsollen løftes opp som på en større graver. I den høyre konsollen er det en liten spalte lengst frem med plass til mobiltelefonen.

Det er lagt inn belysning bak alle knapper som i en moderne bil. Den ti tommer store LED-skjermen styres med en JOG Dial (et hjul som styrer funksjoner, brukt bl.a. i BMW).

Kobelco har gått bort fra ren touchskjerm med begrunnelsen at den er mer ømfintlig for skitt, og at den fungerer dårligere når det er iskaldt.

Gravemaskinen har Grammer førerstol.

En nedtrekkbar solskjerm på frontruta er også en fin liten detalj. I tillegg står lyset på litt ekstra når man forlater maskinen slik at man slipper å famle i blinde når man drar hjem for kvelden.

Det er følgende forbedringer fra forgjengeren:

  • Yanmar Steg V-motor (DPF, ikke AdBlue) på 73 hk, hele 27% mer effekt enn forrige modell.
  • 15% raskere gravesyklus.
  • 27% raskere belting i motbakke.
  • 38% raskere bomløft med last.
  • 37% raskere på stikka.

Nye løsninger

Gitteret på taket er hengslet og løsnes enkelt for å rengjøre ruta under. Før måtte gitteret skrus av og tas bort for å rengjøre takruta.

Vindusviskeren har parallellføring, og som en forlengelse av hyttetaket fremover er det en skjerm som i all hovedsak beskytter for lett regn.

Dette er en detalj de norske forhandlerne bygget på selv på maskiner for det norske markedet, men som nå kommer som standard fra fabrikk.

Den ekstra bøylen for lys, må fremdeles monteres i Norge. Hytta er også hevet et par cm fra beltene, noe som bidrar til at røtter og stein på beltene ikke så lett skader overvognen.