JENTEFARGE: Både Volvo-logoen og firmanavnet bak på maskinen Trine Lauen kjører, er rosa.
JENTEFARGE: Både Volvo-logoen og firmanavnet bak på maskinen Trine Lauen kjører, er rosa.

Feminin maskin

KRISTIANSAND (AT.no): Trine Lauen (23) ville ha rosa striper og Volvo-logo i samme farge på den nye hjulgraveren, og bestilte det uten at sjefen visste det.

Publisert

Det var under Vei og Anlegg 2018 Trine Lauen hadde fått i oppdrag å kjøpe ny hjulgraver. Både responsen og prisen på en ny Volvo EW150E ble den rette.

STRIPER: Trine Lauen drømmer om en helrosa gravegravemaskin, men det ble «bare» rosa striper og noen logoer på den nye Volvo EW150E-graveren.
STRIPER: Trine Lauen drømmer om en helrosa gravegravemaskin, men det ble «bare» rosa striper og noen logoer på den nye Volvo EW150E-graveren.
KOSER SEG: Trine Lauen storkoser seg på jobb i Volvo-­hjulgraveren.
KOSER SEG: Trine Lauen storkoser seg på jobb i Volvo-­hjulgraveren.

Uten at sjefen Torgeir Åsland visst om det, bestilte Trine Lauen også noen ekstra rosa striper nede på overvogna på graveren. For det måtte jo synes at dette skulle være en jentemaskin.

Lurt

Det ble en lang sommer å vente før den nye maskinen endelig var klar i september. Da var det flere som hadde tenkt på at denne maskinen skulle være litt mer feminin enn de fleste andre hjulgravere:

Uten at Trine Lauen visste om det kom også firmanavnet i rosa bak på loddet. I tillegg til hennes eget fornavn. For når du kommer på jobben i arbeidstøy, men beholder den rosa lua på og neglelakken også er rosa, skulle det egentlig bare mangle at litt av gravemaskinen også er rosa.

At hun hadde tatt seg litt til rette med fargene tok sjefen med et smil, ifølge den lykkelige maskinføreren.

Deler litt

- Det er mange som har trukket litt på smilebåndet, og det har vært mange positive tilbakemeldinger, sier Trine Lauen.

Stort sett er det 23-åringen som kjører maskinen, men det er også to andre kollegaer som bruker den litt inn imellom.

Før hun ble maskinfører for tre år siden, jobbet Trine Lauen som industrimekaniker. Etter hvert fristet det mer å være ute å jobbe forskjellige steder enn å stort sett være inne i et verksted.

Demodriver

Såpass oppsikt har den hyggelige og sosiale blondinen skapt, at Steelwrist, som har levert tiltrotatoren på maskinen, har engasjert henne for å være med som demodriver på arrangement og messer fremover. 

Det er ikke bare i Norge hun skal være med å vise frem Steelwrist-produktene. I mai er hun i Japan for å vise hvordan man kan bruke de svenske tiltrotatorene.

Ny verden

Den nye maskinen erstattet en over 10 år gammel Volvo EW160-maskin. Det har blitt en ny og enklere hverdag. Særlig at den nye maskinen er en korthekker gjør den langt smidigere.

At det er kameraer som dekker både den ene siden og hekken gjør også at hun føler seg tryggere ute på jobb.

Åsland er et entreprenørfirma med seks ansatte som i all hovedsak jobber i nærområdet i Kristiansand. Mange av jobbene de gjør, er mindre jobber, og kundene er både offentlige og private næringskunder og privatpersoner.

Mange maskiner

Den nye hjulgraveren er den største av gravemaskinene, og de har i tillegg to 8-tonnere, en 5-tonner og en 3,8-tonner og noen minigravere.

I tillegg har de flere hjullastere fra den minste Volvo’en som også er ny, og oppover.

Selv om hjulgraveren har et ikke ubetydelig feminint trekk, skulle Trine Lauen ønsket seg mer.

- Vi skulle jo byttet ut litt mer av det gule med rosa, sier hun og flirer.

 

STILLING LEDIG: