Aps nestleder og lastebilmannen Bjørnar Skjæran vil ha kraftigere lut for å hindre tungbilulykker og sosial dumping.

Ap-Skjæran vil ha kraftigere lut

Arbeiderpartiets nestleder ønsker seg kraftigere lut for å hindre lastebilulykker og sosial dumping.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Bjørnar Skjæran vet hvor skoen trykker, og har erfaring som både tungbilsjåfør og eier av eget transportselskap.

Nylig var han med Norges Lastebileier-Forbud (NLF) og TV2 på lastebiltur.

Tiltakspakke

- Arbeiderpartiet lanserer en kraftfull tiltakspakke for tryggere transport på norske veier, særlig på vinterføre. Pakken omfatter også mer slagkraftig våpen for å nedkjempe sosial dumping og useriøse aktører i næringen, forteller Skjæran til Mtlogistikk.

Løsningsforslagene er utarbeidet i samarbeid med organisasjonene i transportnæringen, og skal om kort tid behandles i stortinget.

Mot krim

- En aktiv innsats mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet innen transportsektoren er helt avgjørende. Gode politiske tiltak vil kunne øke yrkesstoltheten, bedre rekrutteringen til næringen og gi bedre økonomiske rammebetingelser for seriøse transportører. Like viktig er det at strenge krav og tydelige rammer vil fremme tryggheten, redusere ulykkesrisikoen og bedre fremkommeligheten langs norske veier, særlig på vinterstid, sier Skjæran.

Han viser til at det stadig oftere blir avdekket sosial dumping i den grenseoverskridende transportsektoren.

Nylig var Bjørnar Skjæran med Norges Lastebileier-Forbud (NLF) og TV2 på lastebiltur. (T.v.) Adm. direktør Geir A. Mo i NLF.

 

– I gal retning

- Utviklingen går i gal retning. Lønns- og arbeidsvilkår for arbeidstakere i sektoren er svekket. Det samme er konkurransevilkårene for seriøse bedrifter. I denne situasjonen svekkes trafikksikkerheten på norske veier, understreker Skjæran og fortsetter:

- Arbeiderpartiet fremmer på denne bakgrunn et 10-punkts forslag til anmodningsvedtak, der Stortinget ber regjeringen utarbeide og legge frem for Stortinget tiltak for å stanse utviklingen med sosial dumping, kriminalitet og økt sikkerhetsrisiko i transportsektoren.

Powered by Labrador CMS