NCC tildelt asfaltering for 19 kommuner

19 kommuner, og fire interkommunale selskaper, på Sunnmøre tildeler gjennom Innkjøpssamarbeidet på Sunnmøre NCC Industry kontrakt for asfaltering.

Publisert

Kontrakten gjelder for to år, med mulighet for oppdragsgiver til å forlenge avtalen i 1+1 år.

NCC Industrys oppdragsgiver i denne kontrakten er Innkjøpssamarbeidet på Sunnmøre, som består av kommunene Ålesund, Giske, Haram, Sandøy, Norddal, Skodje, Sykkylven, Stordal, Stranda, Sula, Vestnes, Ørskog, Hareid, Herøy, Vanylven, Sande, Ulstein, Ørsta og Volda.

I tillegg til kommunene er fire interkommunale selskaper med i innkjøpssamarbeidet: Ålesundregionens havnevesen, Ålesund Kommunale Eiendom, Ålesund Parkering og Ålesundregionens interkommunale miljøselskap.

Kontraktstørrelsen avhenger av bevilgninger

- Vi er veldig fornøyde med at vi får fortsette det gode samarbeidet med kommunene og de interkommunale selskapene på Sunnmøre. Vi har hatt denne kontrakten de fire foregående årene, og den nye kontrakten gir fortsatt gode forutsetninger for vår asfaltvirksomhet på Sunnmøre, sier Joar Caspersen, Direktør i NCC Industry.

Omfanget av avtalen er vanskelig å anslå nøyaktig, da det henger sammen med kommunenes bevilgninger fra år til år. I 2017 ble det lagt ut rundt 30.000 tonn asfalt og i 2018 rundt 40.000 tonn.

Miljøkriterier i kontrakten

Når Innkjøpssamarbeidet på Sunnmøre velger leverandør av asfalttjenester legges miljøkriterier til grunn, i tillegg til pris.

- Kontrakten har en klar miljøprofil, og det meste av asfalten vi leverer til kommunene og de interkommunale selskapene vil være NCC Green Asphalt, sier Caspersen.

NCC Green Asphalt er NCCs egen patenterte lavtemperatur-asfalt, der blant annet lavere temperatur i produksjonen og gjenbruk av asfaltmasser bidrar til å senke utslippene.

Powered by Labrador CMS