C10889697
C10889697

- Cat-hjulgravere er godkjent for å trekke henger

Pon Equipment AS reagerer sterkt på Statens vegvesens påstand om at hjulgraveren som ble stoppet i en kontroll ikke var godkjent for å trekke henger. Maskinen er teknisk godkjent for dette.

Publisert

Pon Equipment forstår ikke hva statens vegvesen mener når de sender pressemelding, gjengitt hos AT.no,  med bilde av en Cat-maskin fra en av deres kunder og påstår at maskinen «ikke var godkjent for å trekke henger».

I meldingen fremhever Statens vegvesen at det er «veldig få som er godkjent og dimensjonert av fabrikanten til å trekke tilhenger».

- Første påstand tar vi full avstand fra og henviser til OMM-manualen (Operation and Maintenance Manual) som følger med vår Cat-maskin. For at den skal bli sett, og ikke fjernet, så er den festet med wire inne i hytta på selve maskinen. Der gjør Caterpillar det klart og tydelig at det er tillatt å trekke henger med maskinen, sier Vilmundur Theodorsson, senior produktsjef hos Pon Equipment AS.

- Når det gjelder den andre påstanden så kan vi ikke uttale oss om andre produsenter enn Caterpillar, men med bildet er av en Cat hjulgraver blir det enkelt å tolke det som at det kun gjelder Cat-maskiner. Vi avviser dette også, og viser ellers til vårt tidligere svar på første påstand; dette gjelder i hvert fall ikke Cat.

- Vi tar sterk avstand fra Statens Vegvesens påstander i deres pressemelding med et vedlagt bilde av en Cat hjulgraver. Vi mener det rett og slett blir helt urimelig å gå ut i media med disse påstandene uten noen klare begrunnelser eller faktasjekk, sier Theodorsson.

NB: Les oppsummering av hjulgraver-med -tilhenger-saken her.

Powered by Labrador CMS