Fra venstre: Stefan Schapers (daglig leder på Montasjemateriell Larvik) og Petter Gram (regiondirektør i Optimera).
Fra venstre: Stefan Schapers (daglig leder på Montasjemateriell Larvik) og Petter Gram (regiondirektør i Optimera).

Optimera kjøper Montasjemateriell

Montasjemateriell er en solid og erfaren aktør innen verktøy, festemidler og arbeidsklær. Nylig tok Optimera over alle aksjene i den Larvik-baserte virksomheten.

Publisert

Optimera styrker seg dermed ytterligere mot bygg- og anleggsaktører i Vestfold:

- Gjennom de 21 årene jeg har jobbet her, har vi hatt en jevnt god utvikling og kan vise til gode resultater. Mye av vår suksess skyldes fleksibilitet og kompetanse, samt skreddersydde tjenester og produkter. Vi har vært, og er gode på å møte våre kunders ønsker og behov, sier Stefan Schapers, daglig leder på Montasjemateriell Larvik.

- Med Optimera som eier, får vi en meget solid og god partner som vi kan utvikle oss videre sammen med. Det blir ingen stor endring i den daglige driften, men vi får et større apparat i ryggen som vil bidra til å styrke oss i markedet, fortsetter Schapers.

Optimera kjøper aksjene av Geir Gloppe og Per Roy Helgeland som fortsatt vil være en del av Montasjemateriell i fremtiden.

- Unik posisjon i Vestfold

Montasjemateriell har siden oppstarten, for rundt 40 år siden, hatt et bevisst fokus på det profesjonelle markedet i Larvik, og etter hvert Vestfold. Selskapet omsetter for ca. 35 millioner kroner årlig.

- Montasjemateriell har en unik posisjon i Vestfold. Deres profil, varesortiment og tjenester passer oss godt, sier Petter Gram, regiondirektør i Optimera.

- Samtidig vil de utfylle og komplettere vårt tilbud i regionen. Totalt i Telemark, Vestfold og Buskerud har Optimera 15 Montér byggevarehus, ett Optimera Proffsenter, logistikkanlegg, Prefab-fabrikk på Andebu og fire Flisekompaniet-avdelinger. Det er liten tvil om at Optimera satser her, fortsetter Gram.

Mål om videre vekst

Montasjemateriell fortsetter driften i Lerkelundveien 1 i Larvik, der de har et lokale på rundt 1000 kvadratmeter og åtte fast ansatte. På spørsmål om ambisjoner fremover, svarer Schapers følgende:

- Byggeaktiviteten i hele regionen øker, med en blanding av industri- og boligprosjekter. Dette er utbyggere og entreprenører som har behov for verktøy, festemidler og arbeidsklær av høy kvalitet. Det har vi, i tillegg til verktøysverksted og kursing på fagrelevante områder. Sammen med Optimera skal vi vokse videre. Vi gleder oss til fortsettelsen.