La ut 31.500 m³ snø i løyper - gjort på 3 dager

5 lastebiler, 6 traktorer, 3 gravemaskiner, en hjullaster og en tråkkemaskin i sving på Beitostølen i Oppland.

Publisert

Øystre Slidre IL er arrangør av Beitosprinten. De siste årene har de lagret snø i et snødeponi for å sikre tidlig sesongstart påfølgende år. Snødeponiet lages av kunstsnø på den kaldeste tiden på året. Det isoleres så med flis.

I år endte man opp med 33.000 kubikkmeter hvorav 31.500 ble brukt.

Lokale entreprenører med erfarne folk

Løypeansvarlig for Beitosprinten, Tord Tvenge i Tvenge Maskin AS, er ansvarlig for å styre logistikken i forbindelse med lasting, utkjøring og preparering.

- God planlegging og stødig veiledning i fellesskap med lokale entreprenører, gjorde at vi på rekordtid la 5 km med løype, stadion og standplass. Kun 3 dager ble brukt på å laste opp, kjøre ut og legge 31.500 kubikkmeter med snø. Velkommen opp for å prøve løypene, sier Tvenge entusiastisk.

Det deltok 5 lastebiler, 6 traktorer, 3 gravemaskiner, hjullaster og tråkkemaskin i snøutleggingen.

Det er stort sett de samme personene deltar fra år til år. Dermed har man bygget opp en solid kunnskap og rutine for å få gjort jobben så effektivt som mulig for oppdragsgiver Øystre Slidre IL.

- Moro å få være med på snøutlegging

Kroon Maskin AS er en av de flere lokale entreprenørene som bidrar.

- Dette er et lokalt signalprosjekt som det er moro å få være med på. Vi takker for tilliten og ønsker Øystre Slidre IL lykke til med sesongen, sier daglig leder Harald Hagaseth i selskapet.

Prosessen vises her i en video laget av Erik Eggum i Anleggsfilm. Eggum har spesialisert seg på å lage video og fotoinnhold for anleggsbransjen til bruk på sosiale medier.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS