Per Eivind Braaten (t.v.) og Bjørnar Frydenhaug foran SMPs nye hovedkvarter på Hensmoen med 700 m2 stort bygg og god utelagringsplass på den 6 mål store tomta.

SMP til Hønefoss

I november flyttet SMP Parts Norge til Ringerike i Buskerud. Skuffeleverandøren har etablert seg på Hensmoen Industriområde straks utenfor Hønefoss sentrum.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det er flere grunner til flyttingen fra lokalene hos Isachsen Entreprenør i Solbergelva i Nedre Eiker (Buskerud).

Større plass

- Vi vokste oss ut av lokalene i Nedre Eiker. Vi trengte kort sagt større plass. Nå leier vi et område på 6 mål og et bygg på 700 m² hvorav kontorer/møterom utgjør 120 m². Resten er lager- og servicelokaler. Og det trengte vi sårt, sier Per Eivind Braaten, daglig leder i SMP Parts Norge.

Enklere transportvei

- Dessuten er vi nå bedre plassert med tanke på transporten fra fabrikken i Ilsbo i Sverige. Nå transporteres varene våre over Kongsvinger og Hadeland og hit. Dermed er det slutt på de kronglete trafikkforholdene gjennom Oslo for å komme til Nedre Eiker. I tillegg er nærmeste nabo her på Hensmoen Helge R. Olsen Transport AS. Vi har også postkontor like ved. Dette innebærer at forsendelse av stort utstyr som skuffer, gripere, tilter og mindre deler, nå er blitt enklere og mindre tidkrevende. Logistikken er kort sagt blitt mye bedre, sier Braaten – og legger til:

- Snart begynner også byggingen av nye E16 mellom Nymoen og Olimb (Jevnaker), og dermed blir forbindelsen over til Gardermoen bedre. Og alle de store maskinforhandlerne har, eller er i ferd med å etablere seg langs E6 på Romerike, sier Braaten.

Kortere arbeidsvei

Den nye lokaliseringen på Ringerike innebærer også at de SMP-ansatte får kortere arbeidsreise. Fire av de fem ansatte bor nemlig på Ringerike (Sokna og Tyristrand).

- Ja, dette er også blitt vektlagt i vurderingen av nytt SMP-hovedkvarter. Og det blir selvsagt godt å slippe å kjøre flere mil om dagen for å komme på jobb, sier Braaten.

Blant landets største

SMP Parts er blant landets største leverandører av skuffer. Firmaet omsatte ifjor for ca. 140 mill. kroner, og 2019 er også et godt år.

- Etterspørselen etter produktene våre er stor, og i 2019 har også salget av våre tiltrotatorer virkelig tatt av. Våre HK-fester HardLock er også etterspurt. Vi har også begynt å selge våre nye «olje-HK-fester» FOC (Fast Oil Connection, red. anm.) Et nytt produkt hos oss er også tømmer-/steinklyper fra svenske Intermercato, og vi har store forventninger til de nye produktene, sier Per Eivind Braaten.

NYTT: AT.no var på besøk to dager etter innflyttingen, og reoler og utstyr var ikke kommet på plass i lagerhallen. Her SMPs daglige leder Per Eivind Braaten med et nytt produkt, tømmerklype fra svenske Intermercato.
Powered by Labrador CMS