– Dette blir bra, konstaterer sjefene i NLF og NHO LT, henholdsvis Geir A. Mo og Are Kjensli. De gratulerer Knut Arild Hareide som ny samferdselsminister og ser fram til samarbeid. Foto: Per Dagfinn Wolden

Transportnæringen: - Gratulerer og lykke til

Logistikk og transportnæringen ønsker Knut Arild Hareide velkommen som ny samferdselsminister og ser fram til konstruktivt samarbeid.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I Statsråd fredag ble 47 år gamle Knut Arild Hareide (KrF) fra Bømlo, Hordaland, utnevnt til samferdselsminister i den reviderte Solberg-regjeringen.

Statsminister Erna Solberg har gitt han tillit til å bygge veier, bane og kollektivtilbud over hele landet.

Han er imidlertid ikke helt grønn på transport- og samferdselspolitikk. I perioden 2009-2013 ledet han Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite. Her frontet Hareide blant annet jernbanereformen.

Den tidligere KrF-lederen overtar som samferdselsstatsråd etter Jon Georg Dale (Frp).

– Vi ser frem til et nært og godt samarbeid, sier adm. direktør Are Kjensli i NHO Logistikk og Transport (NHO LT) til Mtlogistikk/At.no.

– Godt skikket

- Knut Arild Hareide er en erfaren politiker. Han har tidligere bl.a. vært leder i Transport- og kommunikasjonskomiteen, og har erfaring som statsråd. Han er således godt skikket for den jobben han nå går inn i. Så blir det selvfølgelig spennende å se hvilke saker han prioriterer og har som satsingsområder, sier NHO LT-sjefen.

- Overraskende og spennende

– Dette er en overraskende og spennende utnevnelse. Hareide er en dyktig og godt erfaren politiker som jeg kjenner fra før. Jeg ser fram til et samarbeid med basis i Granavolden-forpliktelsene med vekt på utbygging av infrastruktur og transportfokus som Solberg-regjeringen har hatt. Dette må fortsette med Hareide i posisjon, forteller adm. direktør Geir A. Mo i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) til Mtlogistikk/At.no.

Den tidligere lederen i Stortingets Transport og Kommunikasjonskomite, Knut Arild Hareide, ble i Stasråd fredak utnevnt til samferdselsminister.

NLF-sjefen legger imidlertid ikke skjul på at den nye samferdselsministeren har store utfordringer knyttet til transportnæringen. Ikke minst i forhold til nye EU-regler, og som ser ut til å bli vedtatt mobilitetspakke.

- Her er det viktig at statsråden raskt iverksetter forberedelser til implementering av det nye regelverket. Han bør også raskt sette seg inn i det danske vedtaket om etablering av et kabotasjeregister, og likedes behovet for enda sterkere sammendrag av kontrollinnsatsen i Norge, les: etablering av et Transportpoliti. Vi vil ganske snart be om et møte med den nye statsråden. Men i dag gratulerer vi, og ønsker lykke til med nye og spennende utfordringer, sier Geir A. Mo.  

Miljø- og klimafokus

– Dette er et departement jeg kjenner godt som blant annet tidligere leder av Transportkomiteen i Stortinget, sa Hareide da han ble overrakt nøkkelen til samferdselsministerens kontor av Jon Georg Dale.

– Vi vil fortsette klima- og miljøarbeidet i en verden som er i klimakrise, og se til at departementet leverer og skaper vekst i hele Norge. Videre er trafikksikkerhet et fokusområde, sa Hareide.

Han understreket også betydningen av departementets viktige engasjement med å skape nye arbeidsplasser og gode levekår for folk, gjennom infrastrukturutbygging.

Knut Arild Hareide roste tidligere samferdselsminister Jon Georg Dale for hans samferdselssatsing og arbeid med å ruste opp både veier, jernbane og infrastruktur.

Powered by Labrador CMS