Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Nytt sentrallager for Optimera i Vestby

Eiendomsutvikleren Anthon B Nilsen Eiendom har inngått en avtale med byggevarekjeden Optimera om å bygge et nytt sentrallager for kjeden i Vestby Øst Næringspark.

Publisert

Det kombinerte kontor- og lagerbygget blir på 23.000 kvadratmeter og skal huse et automatlager. Optimera-bygget blir det første bygget på Anthon B Nilsen Eiendoms 180 mål store tomt i Vestby Øst Næringspark – et område med sentral plassering langs «sydaksen» mellom Svinesund og Oslo.

Optimera opplyser selv at de er er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2200 ansatte og over 12 milliarder i omsetning. Virksomheten omfatter kjedene Flisekompaniet og Montér, samt Optimera Byggsystemer.

Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har mer enn 180.000 medarbeidere i 68 land og er Europas største distributør av byggevarer.

Anthon B Nilsen Eiendom har de seneste årene utviklet næringsbygg med et samlet areal på mer enn 100.000 kvadratmeter i Osloregionen. Selskapets tomt i Vestby vil med gjeldende regulering kunne bebygges med ytterligere 50.000 kvadratmeter i tillegg til Optimera-bygget som ventes ferdigstilt sen høst 2021.