Rolf Amdal (t.h.) trapper ned og overlater ledelsen for bedriften han startet i 1971 til Ove Bolkan.Rolf Amdal (t.h.) trapper ned og overlater ledelsen for bedriften han startet i 1971 til Ove Bolkan.

Overhalla-sjefen pensjoneres

Rolf Amdal har siden 1971, vært i førersetet – bokstavelig talt.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Nå er han 70 og skal la yngre krefter slippe til. Antall timer Amdal har tilbragt i en hjullaster, lastebil eller gravemaskin er ikke enkelt å regne ut, men nå trenger han ikke å jobbe døgnet rundt lenger. Han har nå overlatt styringen til Ove Bolkan, som skal lede Overhalla Transport videre i en bransje med stadig økende krav.

- Jeg er jo kommet opp i en anselig alder, og da tenker jeg det er på tide å roe ned litt og la yngre krefter slippe til. Jeg har de siste årene kjørt hjullaster på dagtid og tatt papirarbeid på kveldstid. Nå kan jeg i hvert fall overlate papirarbeidet til Ove – jeg er litt usikker på om jeg klarer å la være å holde meg unna hjullasteren riktig enda. Vi får se, sier Rolf Amdal i en nyhetsmelding.

Bolkan

Bolkan har tidligere vært 26 år i Bolkan Kranservice AS og ti år i MNA, som sjåfør både for kran og hjullaster.

- Den første tiden skal jeg bruke på å bli kjent med våre 14 ansatte og sette meg inn i viktige rutiner og krav. Overhalla Transport er spesialister på transport av betongelementer og det er en komplisert og viktig jobb. Vi går aldri på kompromiss med HMS, og sikkerhet er vårt viktigste ansvar. Men Rolf har nok ikke tenkt å slutte på dagen så jeg skal få god opplæring, sier han i meldingen.

Startet i 1971 - med hovedfokus på graving

Overhalla Transport består av elleve sjåfører og fire følgebilsjåfører. Bedriften startet opp i 1971 under navnet Rolf Amdal med fokus på gravearbeid. Etter hvert som årene gikk, hadde Rolf ti ansatte, åtte maskiner, tre lastebiler og mye arbeid.

I 1995 ble det skiftet navn til Amdals Maskin AS som fortsatte med entreprenørarbeid innen bygg og anlegg.

I 2004 ble det trappet ned med anleggsarbeid og de gikk over til å drive med spesialtransport av betongelementer for Overhalla Betongbygg. Bedriften hadde stor vekst under denne perioden og ble i 2011 kåret til en av landets gasellebedrifter av Dagens Næringsliv. Et par år senere skiftet de navn til Overhalla Transport og er nå en del av Overhalla Gruppen.

Powered by Labrador CMS