Bjørn Laksforsmo.
Bjørn Laksforsmo.

Ny direktør for Drift og vedlikehold i Vegvesenet

Sjef for ca. 900 ansatte.

Publisert

Bjørn Laksforsmo er ansatt som direktør for Drift og vedlikehold i Statens vegvesen. Stillingen er nyopprettet for den nye landsdekkende divisjonen.

45-åringen fra Tromsø skal lede den nye divisjonen som har ansvaret for drift og vedlikehold av riksveiene og utbyggingsprosjekter opp til 200 millioner kroner.

Divisjonen har ca. 900 ansatte og har sitt divisjonskontor i Tromsø. Direktøren rapporterer til vegdirektøren og er en del av ledelsen i Statens vegvesen.

Laksforsmo kommer til Vegvesenet fra egen konsulentvirksomhet, og har tidligere hatt lederstillinger i Troms kraft og Torghatten.

- Jeg er glad for at Bjørn har takket ja til stillingen. Vi har vært heldige med å kunne velge av mange gode søkere både fra egen organisasjon og eksternt. Bjørn har godt dokumenterte lederegenskaper og svært relevant erfaring for oss i en krevende omstillingstid. Evnen til å se helhet og skape resultater for framtiden blir viktig for den nyetablerte landsdekkende divisjonen med hovedkontor i Tromsø, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Bjørn Laksforsmo tiltrer stillingen 19. mars 2020. 

Statens vegvesen omorganiserte sin virksomhet fra nyttår. Da ble fem tidligere regioner omdannet til seks divisjoner i tillegg til Vegdirektoratet.

Stein Johnny Johansen, som har vært konstituert i stillingen, går i mars tilbake til Statens vegvesen Utbygging, der han er avdelingsdirektør for Utbyggingsområde nord.