Illustrasjonsbilde fra arkivet.
Illustrasjonsbilde fra arkivet.

«Markedsplass» for sjåførbehov og ledig kapasitet

Mens noen bedrifter må permittere sjåfører, sliter andre med sjåførmangel som følge av sykdom/karantene. NLF har nå åpnet en markedsplass hvor NLF-bedrifter kan formidle både ledig kapasitet og behov for sjåfører seg imellom.

Publisert

- Vi står overfor en helt ekstraordinær situasjon hvor lastebilnæringen spiller en kritisk rolle. Hvis ikke hjulene ruller, kommer verken mat, medisiner eller drivstoff frem til forbrukerne. Samtidig er lastebilene nødvendig for å holde veiene åpne og gatene ryddige. Samfunnet er nå avhengig av å ha et høyt antall sjåfører bak rattet til enhver tid, sier adm. direktør Geir A. Mo i Norges Lastebileier-Forbund (NLF).

Meld behov for sjåfører/biler og tilby sjåfører/biler her (NLF-side. Av kapasitetsmessige årsaker håndterer NLF foreløpig bare henvendelser fra NLF-medlemmer.)

Han beskriver en situasjon i næringen som er helt unik:

- På den ene siden har vi bedrifter som nå permitterer sjåfører fordi oppdragsmengdene forsvinner. På den andre siden ser vi at enkelte bedrifter har mer å gjøre enn før, fordi de utfører samfunnskritiske oppdrag. Noen av disse har sjåfører som enten er syke eller i karantene, slik at de har problemer med å møte etterspørselen, sier NLF-direktøren.

Ett av tiltakene NLF gjør i den pågående krisesituasjonen, er å åpne en markedsplass hvor bedrifter kan formidle både ledig kapasitet og behov for sjåfører seg imellom.

Markedsplassen ligger nå tilgjengelig på www.lastebil.no under fanen «Korona» øverst på siden.

Du kommer også til markedsplassen ved å trykke på denne lenken

- På denne måten kan vi forhåpentligvis bidra til å fordele sjåførressurser dit hvor samfunnet trenger dem mest akkurat nå. Vi håper at flest mulig bedrifter benytter seg av løsningen, som vil være tilgjengelig så lenge krisen pågår og behovet er der, sier Mo.