Slik skal Manglerud bad bli.
Slik skal Manglerud bad bli.

NCC har startet byggingen av Manglerud bad

NCC Building startet i ukene før påske å bygge Manglerud bad og aktivitetshus på oppdrag for Undervisningsbygg Oslo KF.

Publisert

Kontraktsummen er på ca. 385 millioner kroner.

- Vi har gledet oss til å sette i gang med byggingen av dette spennende badeanlegget, som i tillegg til å bestå av tre basseng også vil gi rom for en rekke andre fritidsaktiviteter. Sammen med byggherren og deres rådgivere har vi over en periode utviklet et prosjekt jeg er trygg på vil være til stor glede for byens innbyggere, sier direktør for NCC Building Norge, Roger Nygård.

NCC etablerte sin satsing på badeanlegg i 2005 og tilbyr et konsept med løsninger, leverandører og underentreprenører, i tillegg til egne spesialiserte prosjektledere, fagspesialister og fagarbeidere.

- I planleggingsfasen har vi i fellesskap arbeidet med å finne de beste løsningene som vil ivareta kommunens ambisjoner, med fokus på kostnader, kostnadskontroll og kvalitet, sier Gunnar Ulvestad, leder for NCCs satsing på badeanlegg i Norge.

Manglerud bad utføres i en totalentreprise med samspill gjennom hele prosjektet. I hele byggeperioden vil det bli stilt strenge miljøkrav, blant annet blir byggeplassen utslippsfri og badeanlegget vil bli bygget etter passivhus-standard.

Badeanlegg blir på totalt 6300 kvm, fordelt på tre etasjer. Hovedbassenget blir 25 meter, og i tillegg skal det bygges et stort familiebasseng på 60 kvm. og et varmt opplærings- og behandlingsbasseng på 12,5 meter. I badeanlegget vil det bli etablert vannsklie, stup på 1, 3 og 5 meter, boblebad, badstue, garderobeanlegg inkludert to universelt utformet familiegarderober og kafé.

Bygget vil også huse en ungdomsklubb og et aktivitetssenter med dansesal, black-box teater scene og musikkrom.

Prosjektet planlegges ferdigstilt i juni 2022 og ordreregistreres i forretningsområdet NCC Building Nordics i andre kvartal, 2020.