På Rings Hus danner byggene en ramme rundt en bakhage. Her blir det balkonger, felles takterrasser, mulighet for garasjeplass og noen leiligheter med privat takterrasse, meldes det fra Peab.
På Rings Hus danner byggene en ramme rundt en bakhage. Her blir det balkonger, felles takterrasser, mulighet for garasjeplass og noen leiligheter med privat takterrasse, meldes det fra Peab.

Byggestart for 43 leiligheter på Bekkestua

Peab Eiendomsutvikling har kjøpt ut ABBLs halvdel i nyboligprosjektet Rings Hus på Bekkestua i Bærum, og eier nå hele prosjektet. Nå er det klart for byggestart, med Peab som totalentreprenør.

Publisert

- Rings Hus er en del av en større områdeutvikling, hvor vi ønsker å bidra til å fornye og urbanisere Bekkestua, sier Henning Wettre Hanevold, administrerende direktør i Peab Eiendomsutvikling.

I desember i fjor ble halvparten av leilighetene i nyboligprosjektet Rings Hus på Bekkestua solgt. Nå kan boligkjøperne begynne å planlegge for innflytting sommeren 2022.

Denne dagen har vi ventet lenge på. Rammesøknaden ble sendt inn rundt påsketider i 2019, så vi har vært klare for å gå i gang med byggingen i over ett år, forteller Hanevold.

Peab Eiendomsutvikling eier nå hele prosjektet, etter å ha kjøpt ut ABBL, som i startfasen hadde 50 prosent av eierskapet. ABBL fortsetter som meglere i prosjektet.

− Vi ønsket å ta eierskap for hele prosjektet. Peab har et helt spesielt engasjement for Bærum generelt, og Bekkestua spesielt. Vi jobber etter et visjon om å være den lokale samfunnsbyggeren, og ønsker gjennom våre prosjekter å bidra til en moderne og samfunnsnyttig utvikling av Bærum, sier Hanevold.

Tomteadressen er Bærumsveien 201, midt på Bekkestua. Her gjøres det nå klart for oppføring av to boligbygg med to- til fireroms urbane leiligheter. I første etasje blir det næringsarealer. Utbyggingen henger sammen med prosjektet på naboeiendommen i Nadderudveien 1, og Peab er totalentreprenør i begge prosjektene.

- For oss som entreprenør er det en stor fordel å drive flere byggprosjekter innenfor samme lokalområde. Vi er godt kjent i nærmiljøet på Bekkestua, og kan lettere planlegge for en effektiv utbygging som tar hensyn til omgivelsene og publikum, sier regionsjef Trond Ormstad i Peab.

Peab Eiendomsutvikling har i dag fem utbyggingsprosjekter i gang i Bærum.

- Vi ønsker helst å drive flere utviklingsprosjekter samtidig innenfor samme lokalområde, fordi det er bra for både klima og lokalmiljø. Det åpner blant annet for gjenbruk av maskiner og masser mellom prosjektene, som betyr mindre transporter, mindre støy og mindre klimautslipp, sier Henning Wettre Hanevold.