TIL TOPPS: Fendt 728 Vario ble kåret til årets traktor 2023. Her fra utdelingen på årets EIMA i Bologna i november.

Årets traktorer 2023

En gruppe fagblader i Europa har kåret årets traktorer. Det er flere ettersom det er flere kategorier.

Publisert Sist oppdatert

I gruppen fra 25 nasjoner er det norske fagbladet Bedre Gardsdrift et av jurymedlemmene. Årets utdeling skjedde på messen EIMA i italienske Bologna i november. Kåringen startet i 1998, og dette er 26. gang prisene deles ut.

VARIERT ARBEID: McCormick X6.414 P6 er årets flerbrukstraktor.

Årets traktor

Vinneren her ble Fendt 728 Vario som er en ny modell, med nyutviklet 7,5-liters motor fra Agco Power, samt ny transmisjon og betjeningskonseptet FendtOne. Eiksenteret har importen på Fendt i Norge.

Årets flerbrukstraktor

SPESIAL: New Holland T4.120F vant som spesialtraktor.

Her gikk McCormick X6.414 P6 til topps. Bedre Gardsdrift skriver at traktoren utmerker seg med en god motor, sammen med en ny egenutviklet powershift girkasse med seks hurtiggir. Aase Landbruk AS har importen på McCormick i Norge.

Årets spesialtraktor

New Holland T4.120F tok denne seieren. Traktoren omtales som en maskin med massevis av muligheter, både innen hydraulikk og elektronikk. Det nevnes spesielt at motoreffekten er økt, uten at det går ut over størrelsen på traktoren. Ålgård Landbrukssenter har importen på New Holland i Norge.

Bærekraft

Aldri en kåring uten en pris til beste løsning innen bærekraft. JCB Fastrac 4220 Icon gikk til topps. Med det nye betjeningssystemet har Fastrac tatt et godt steg framover, både når det gjelder komfort og effektivitet, skriver Bedre Gardsdrift.

Verdt å merke seg for Fastrac er at den kan kjøres opptil 65 km/t og at den har ABS-bremser. Rosendal Maskin AS har importen på JCB Fastrac i Norge.

BÆREKRAFT: Øystein Baraas i Rosendal Maskin med vinneren innen bærekraft, Fastrac 4220 Icon, her fra årets Dyrsku’n.
Powered by Labrador CMS