Helge Bergstrøm i Ringerikskraft Produksjon besøker sagdammen sammen med ØMF Asker Entreprenør.

Bygger ny dam i Hønefossen

Flomsikring og kraftproduksjon.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Der elva og fossen møter Øya i Hønefoss ligger Sagdammen. Her demmes vannet fra elven opp til bruk i kraftproduksjon, men hovedfunksjonen er å sikre byen mot flom. Nå skal dammen oppgraderes som følge av nye forskrifter, og Ringerikskraft har valgt ØMF Asker Entreprenør til å gjennomføre oppdraget.

- Utvidelse og oppgradering av Sagdammen er et stort prosjekt som vi må gjennomføre i henhold til nye forskriftskrav. En åpning av elveområdet er en del av byplanen. Derfor er vi glade for at dette prosjektet også kan bli en del av det å gjøre fosseområdet mer tilgjengelig for publikum ved at vi bygger en gangvei på toppen av dammen. Vi hat fått godkjent et glassrekkverk som gjør at du får en nærhet til vannstrømmen i elva. Vi tror enden av dammen der vannet går over kanten og ned i selve fossen kan bli et spennende sted å stå når vårflommen pågår, forteller produksjonssjef i Ringerikskraft Produksjon AS, Helge Bergstrøm.

Prosjektet skal gjennomføres innenfor en ramme på 35 millioner kroner.

- ØMF Asker Entreprenør ble valgt fordi de er best på pris og kvalitet, og vi syns det er flott at vi har kompetanse lokalt til denne typen prosjekter, sier Bergstrøm.

- Dette er et prosjekt vi gleder oss til å ta fatt på. Vi har erfaring med tilsvarende betongjobber, men i mindre skala. Vi har blant annet løftet og forsterket dammen for Kistefos tidligere. Dette prosjektet blir også mer enn å bygge en dam, da det blir en del av å åpne et attraktivt område langs elven for publikum, sier regionleder i Asker Entreprenør, Ole Einar Rongved.

- Det er også gøy at vi kun benytter lokale ansatte og underentreprenører til hele gjennomføringen, sier han.

Prosjektet hadde byggestart 14. februar, og det vil pågå et års tid fremover. Området ut mot dammen vil først åpnes for publikum når Øya-området er ferdig.

Powered by Labrador CMS