SELVSTENDIG: - Det er viktig for oss at vi fortsatt har en selvstendighet som bedrift, og kan fortsette arbeidet med våre dyktige medarbeidere, sier Tollef Berger som er daglig leder i Askim og Mysen Rør AS.

Currentum AB kjøper Askim & Mysen Rør AS

Konsernet, som eier over 50 tekniske entreprenører i Sverige og Finland, går med det inn i det norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske installasjonsgruppen Currentum AB kjøper VVS-entreprenøren Askim & Mysen Rør AS. Currentum AB eier mer enn 50 tekniske entreprenører i Sverige og Finland. Nå utvider de virksomheten til Norge, og Askim & Mysen Rør AS blir første norske aktør i det nordiske konsernet.

Skal være selvstendig

– Vi har mottatt flere tilbud om å selge bedriften før uten at dette har vært aktuelt, men med Currentum følte vi at dette var helt riktig vei å gå. Det er viktig for oss at vi fortsatt har en selvstendighet som bedrift, og kan fortsette arbeidet med våre dyktige medarbeidere, sier Tollef Berger som er daglig leder i Askim og Mysen Rør AS.

– Vi ønsker å utvikle Askim & Mysen Rør videre. Samtidig tror vi på et godt samarbeid med de andre bedriftene i Sverige og Finland. Sammen kan vi tilby god faglig kompetanse til våre kunder, sier Tollef Berger.

Store tall

Currentum har en årlig omsetning på ca. 4,5 milliarder svenske kroner og til sammen ca. 1700 ansatte. Selskapet består av bedrifter innen varme, sanitær, sprinkleranlegg, ventilasjon, energi, el-installasjon og automatisering.

Askim & Mysen Rør omsatte for 329 millioner kroner i 2022. Bedriften beholder sitt varemerke og driver videre med samme lokalisering og nåværende ledelse for å beholde lokal forankring og kultur. Samtlige 178 medarbeidere fortsetter i bedriften uten endringer.

Første steg i Norge

TOPPLEDER: Klas Larsson er konsernsjef i Currentum AB.

Gjennom oppkjøpet tar Currentum sitt første steg på det norske markedet. Et strategisk valg er å fortsette å vokse gjennom nærvær på strategiske markeder.

– Vi er svært fornøyde over att Askim & Mysen Rør AS har valgt å bli en del av Currentum. Det er et solid selskap som har holdt på i mange år, og som har hatt en imponerende utvikling. De har en sterk posisjon på det norske markedet, og gode innsikter om både kundenes behov, og det lokale markedet, sier Klas Larsson som er konsernsjef i Currentum.

Powered by Labrador CMS