Uten fungerende bremser på tilhengeren, uten lastsikring og uten sikkerhetswire mellom bil og henger kjørte denne transporten på E6-motorveien ved Kløfta.

Denne transporten endte med førerkortbeslag

Det var mye som var feil da Statens vegvesen vegvesen sjekket denne transporten, etter først å ha loset den av E6.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Da utekontrollører fra Statens vegvesen var på vei tilbake til Jessheim trafikkstasjon (Viken) etter å ha holdt kontroller i Lillestrøm, tirsdag 13. april, passerte de en maskintransport de valgte å stoppe. Varebilen med en henger lastet med en gravemaskin ble loset av veien og stoppet på en bensinstasjon på Kløfta.

Det viste seg at gravemaskinen på 2,7 tonn ikke var sikret, og bremsene på tilhengeren var defekte. Det manglet sikkerhetswire mellom bil og henger.

Hengeren med last ble veid til 2,95 tonn, som var 600 kg mer enn det bilen hadde lov til å trekke. Det ble målt kuletrykk på 500 kg. Her er det 100 kg som maksimalt er tillatt.

Sjåføren hadde heller ikke rett førerkortklasse for å utføre transporten.

- Dette er det verste jeg har sett. Han kjørte på motorveien hvor det er mye trafikk og høy hastighet, og hadde det oppstått en unnamanøvrering ser jeg for meg det verste. Det er godt å få luket ut dette vogntoget, sier kontrolleder Ken Robert Paulsen i Statens vegvesen til Romerikes Blad (krever abonnement).

Kontrollederen stusset over at graveren hadde motoren i gang under transporten. Motoren var angivelig i gang fordi den var vanskelig å starte.

Politiet ble tilkalt etter at Statens vegvesen hadde undersøkt bil og henger.

Politiet opplyste senere på kvelden, på Twitter, at førerkortet var besluttet beslaglagt.

Powered by Labrador CMS