Legger betongherdekabel som gjør herdingen flere timer raskere om vinteren.

– Dette er helt gull

Tar herdingen til nye nivåer når det er kaldt.

Publisert Sist oppdatert

Dia Proff Norge AS, leverandør av diamantverktøy og spesialmaskiner til bygg- og anleggsbransjen, har de siste årene levert betongherdekabler til ulike byggeprosjekter over hele Norge.

Dette er en varmekabel som er spesielt utviklet for å fremskynde herdeprosessen i betong. Den gjøre det mulig å fjerne forskalinger raskere, den kan øke styrken på betongen og forbedre kvaliteten på det ferdige produktet.

Betongherdekabelen er særlig nyttig når betong skal støpes under kalde forhold. Den fungerer ved at den festes til armeringen og kobles til strøm for å unngå at betongen fryser før herdeprosessen er ferdig. Kabelen kuttes jevnt med overflaten når betongdekket er ferdig herdet. Kabelen har en tilkoblingskabel og er en type 2-leder.

Lasse Tveten, Anleggsleder hos Agaia, har prøvd Dia Proff Norges betongherdekabel.

– Vi støpte et gulv tidligere i -5 grader og ventetiden før overflatebehandling var kl. 14.–20. Når vi benyttet varmekabelen og støpte kl. 12.00, så var dekket ferdig pusset kl. 15.30. Dette er helt gull og vi kommer til å bruke disse på vinteren heretter, sier han i en pressemelding fra Dia Proff Norge.

– Betongherdekabelen er et nødvendig verktøy for alle som jobber med betong og vil sikre rask og effektiv herding av betongen, spesielt i kalde perioder. Dia Proff Norge AS er stolte over å tilby denne innovative teknologien til byggebransjen og ser frem til å se de positive resultatene den vil gi for deres kunder, skriver Dia Proff Norge videre i meldingen.



Powered by Labrador CMS