BYGGEHEIS: Illustrasjonsbilde av en Alimak byggeheis. Dette bildet har ikke noe med ulykken å gjøre.

Dødsulykke med byggeheis

Flere mennesker døde og flere ble alvorlig skadet da en byggeheis skal ha falt 20 meter i Sundbyberg i Sverige.

Det meldes at fem mennesker døde i ulykken like nord for Stockholm mandag 11. desember. Produsenten av heisen, Alimak, skriver i en pressemelding at dette er en tragisk hendelse og at tankene går til de berørte og familiene deres. Adm. direktør Ole Kristian Jødahl i Alimak Group sier Alimak samarbeider i etterforskningen.

ADM. DIREKTØR: Ole Kristian Jødahl i Alimak Group.

Modellen som er involvert i ulykken er en Alimak Scando 650. Dette er en standard heis som brukes på byggeplasser for å transportere mennesker og materialer opp i høyden. Det er produsert tusenvis av denne, og brukes på bygge- og anleggsplasser i hele verden hver dag, står det i pressemeldingen.

Alimak tillegger at det kommer med tydelig monteringsanvisning til heisen og utstyret har egen sikkerhetsprotokoll med klare instrukser. Protokollen inkluderer daglige sikkerhetssjekker for å sikre at heisen fungerer som den skal, før den tas i bruk hver dag.

- Vi er triste etter denne ulykken. I de 20 årene denne modellen har vært i bruk, har vi aldri opplevd noe som dette. Alimak har satt sammen et team med eksperter som stiller seg til disposisjon i etterforskningen for å bidra til å avdekke hva som har skjedd og hvorfor ulykken skjedde, sier den norske Alimak-sjefen.

Powered by Labrador CMS