Flytfunksjonen gjør at klaffen kan ta ned snø fra fortau mens skuffa er på veinivå.

Drivex lanserer skuffe med flytende klaffer

Drivex' største klaffskuffer, KS2500, KS2750 og KS3000, er nå tilgjengelige med klaffer som kan flyte på en annen høyde enn skuffebunnen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Hver av de to hydraulisk inn- og utfellbare sideklaffene er utstyrt med to torsjonsfjærer som er individuelt innstillbare. Den ytre kan stilles litt hardere, slik at klaffen skal ligge bedre på fortauskanten.

De har vertikal bevegelse på 21 cm, 18 cm over skuffebunnen og ned til tre cm under. Dette gjør at slitestålet kan slites helt ned før bytte. Klaffene har horisontalpendling på åtte grader i begge retninger. Begge klaffene er utstyrt med en hydraulisk anordning som løfter plogstålet ca. 3 cm over skuffebunnen nå klaffene er felt inn.

Skuffa er tilgjengelig med rettstål og isrivestål, og klaffene kommer med rett- eller perforert slitestål. Det er doble justerbare støtventiler samt akkumulator som løser ut påkjøring av store ujevnheter. Skuffene kommer med 4-slanger, eller 2-slanger med omkoblerventil, som alternativ for styring av klaffene.

Når klaffene er felt inn, er bunnen løftet noen cm over bakken.

Det er sikteskår mot toppen av skuffa for bedre overblikk.

KS-serien

KS-serien består av fem klaffskuffer: KS2130, KS2300, KS2500, KS2750 og KS3000, med tilsvarende bredde i millimeter som modelltallet tilsier.

Det er altså de tre største som nå kan velges med innstilling av klaffene i høyderetningen med flytefunksjon. Spesielt beregner på snørydding av gater der man tar med en del av snøen på fortau samtidig.

Drivex og norsk importør

Det er det svenske selskapet Drivex AB, grunnlagt i 1969, i Edsbyn som produserer skuffene. De har spesialisert seg på redskaper til maskinentreprenører og veivedlikeholdere.

Norsk importør av Drivex er Voestalpine High Performance Metals Norway AS, i denne sammenhengen bedre kjent som Uddeholm. Uddeholm er kjøpt av det store østerrikske stålkonsernet Voestalpine.

- Drivex tester sine produkter veldig godt før de slipper dem på markedet. De har testet flyteklaffene hardt, og er nå fornøyd med kvaliteten og ytelsene. Dermed lanserte de nyheten i slutten av februar og ga grønt lys for at de nå kan bestilles, sier Per Emil Nilsson som er salg og produktansvarlig hos den norske importøren.

Powered by Labrador CMS