ELEKTRISK: Epiroc skal levere hele spekteret av tunnel- og gruveutstyr av batterielektriske versjoner innen 2030. Foto: Epiroc
ELEKTRISK: Epiroc skal levere hele spekteret av tunnel- og gruveutstyr av batterielektriske versjoner innen 2030. Foto: Epiroc

Epiroc kjøper selskap for økt el-satsing

OPPKJØP: Epiroc har inngått avtale om å kjøpe opp det kanadiske selskapet Meglab, og tar med dette nye steg i satsingen på elektrifisering av Epiroc-produktene.

Publisert

Meglab har sin ekspertise i å levere løsninger innen elektrifiseringsinfrastruktur til tunnel- og gruvedrift, og passer på mange måter som hånd i hanske for Epiroc som produserer maskiner og redskaper til dette segmentet og som skal øke produksjonen av elektriske løsninger i fremtiden.

Spesialisert

Det kanadiske selskapet integrerer teknologi, samt at de designer, produserer, installerer og støtter praktiske og kostnadseffektive infrastrukturløsninger innenfor elektrifisering og telekommunikasjon til kunder i flere land. Meglabs produkter inkluderer systemdesign, transformatorstasjoner, koblingsutstyr og automatiseringssystemløsninger som muliggjør infrastrukturen benyttet til elektrifisering av tunnel- og gruver, ladeløsninger for utstyr, samt digitalisering og automatisering av driften. Meglab har mer enn 240 ansatte og en omsetning i 2020 på ca. 335 millioner svenske kroner.

- Epiroc er stolt over å være ledende leverandør av batterielektriske maskiner til tunnel- og gruveindustrien som vil forbedre kundenes arbeidsmiljø og senke utslippene, samtidig som produktiviteten økes, sier adm. direktør og konsernsjef Helena Hedblom i Epiroc.

Base i Canada

- Oppkjøpet av Meglab vil styrke vår kapasitet til å levere infrastrukturen som kreves når tunnel- og gruvevirksomhet går over til batterielektriske maskiner, legger Hedblom til.

Oppkjøpet forventes gjennomført i løpet av andre kvartal 2021, og virksomheten blir en del av Epirocs divisjon Parts & Services, men vil fortsatt være basert i Canada. Hva Epiroc betaler er ukjent.

Powered by Labrador CMS